HomeInterviews MMOEerste driepunter MMO, Stompwijk'92 het slachtoffer

Eerste driepunter MMO, Stompwijk’92 het slachtoffer

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Na achttien wedstrijden zonder overwinning is het MMO dan eindelijk gelukt om de eerste zege van het seizoen te behalen. Het was ex-Meerburg speler Barry Verboon, die na driekwart wedstrijd de winnende en verdiende 2-1 zege op het score bord zette. Na het laatste fluitsignaal werd de ploeg door het thuispubliek hartstochtelijk toegejuicht. Bij tegenstander Stompwijk was het vooral chagrijn dat overheerste, zeker na de knappe zege van vorige week tegen koploper Teylingen.

Bij de ploeg van MMO trainer Yorick Boon is de hoop op de nacompetitie gevestigd. Door de nederlaag van de ploeg van trainer Erik van Manen zal het erom gaan spannen om juist uit de nacompetitie weg te blijven.

Door de vrij stevige zijwind was het, op het open MMO sportcomplex, voetballend lastig voor beide ploegen. In het eerste half uur waren beide ploegen gelijkwaardig, met wel de beste kans in de openingsfase voor Nick Ammerlaan die zijn lob niet over maar in de grijpgrage handen van doelman Albin van Wieringen zag belanden. Vervolgens waren de beste kansen en mogelijkheden voor de gastheren. Verboon zag zijn steenhard ingeschoten bal knap verwerkt worden door doelman Jesper van Leeuwen. Daarna was het Jari van der Fits die soepel langs een verdediger soleerde maar tekort schoot in de afronding. Kort voor rust kreeg Rick de Haan namens de bezoekers in de omschakeling de kans op de 0-1, maar hij zag het leder rakelings naast de voor hem verkeerde kant van de paal vliegen. De harde en lage schuiver van Jelle van Tol kort daarop was te machtig voor doelman Van Leeuwen 1-0. Op slag van rust was Daniel Knijff met een geplaatst schot nog dichtbij de gelijkmaker.

Na rust werd het duel grimmiger en de overtredingen talrijker zonder over de scheef te gaan. Het was na een goed uur spelen, in de ogen van de bezoekers, een duidelijke overtreding in de zestien. De leidsman oordeelde anders. De ploeg van trainer Van Manen werd sterker en kreeg even later wel de strafschop die het verdiende. Ammerlaan schoot de toegekende strafschop hard en zuiver raak (1-1). De met inzet en strijd levendige tweede helft kreeg uiteindelijk met de thuisclub de verdiende winnaar. Werd eerst nog een kans niet benut vanuit een scrimmage, om vervolgens alsnog een defensieve fout af te straffen. Verboon zette zijn handtekening onder de treffer: 2-1.Zo eindigde het pittige duel in een verdiende zege voor de ploeg van trainer Boon.

Ammerlaan ,,Het was een wedstrijd van een muntje opgooien en dat viel vandaag niet onze kant op. Die gasten speelden de lange bal hetgeen niet in ons voordeel was. We hebben zelf te weinig afgedwongen. Het was van onze kant zeker geen onderschatting. We waren vandaag gewoon niet goed genoeg. De harde wind was onvoorspelbaar, dat gold ook voor de tegenstander, en dus geen reden voor excuses voor onze slechte wedstrijd.”

,,Wat voelt dit fantastisch’’, sprak matchwinnaar Verboon na de eerste driepunter. ,,Dit is een belangrijke zege voor de club. We maken nog een kansje en geloven nog in nacompetitievoetbal. De sfeer is ondanks de slechte resultaten altijd goed gebleven. De trainingen worden altijd goed bezocht. Nu moeten we bewijzen dat deze overwinning geen toeval is geweest. Het kwartje viel nu eens onze kant op. Het smaakt naar meer.”

Scoreverloop: Van Tol 1-0, Ammerlaan 1-1, Verboon 2-1.

Basisopstelling Stompwijk’92: Van Leeuwen, Kemna, Van Veen, Janson, De Haan, Den Hertog, Sweere, Van Santen, Knijff, Van Boggelen, Ammerlaan.

Basisopsteling MMO: Van Wieringen, B. van der Meer, Bax, Van der Hoorn, Van der Geest, J. van der Meer, Zwaan, Van der Fits, Van Tol, Verboon, Ouwerkerk.