zaterdag, april 27, 2024
HomeVierde klasseFC OegstgeestFC Oegstgeest- SJZ vanuit Zoeterwouds perspectief (plus foto's)

FC Oegstgeest- SJZ vanuit Zoeterwouds perspectief (plus foto’s)

-

Namens LAV was Remco Mentink j.l. zaterdag aanwezig bij de topper tussen FC Oegstgeest en SJZ in de vierde klasse A. De interviews en zijn bevindingen kwamen al voorbij. Bij wijze van uitzondering nu nog een verslag vanaf de kant van de groenwitten waarbij onze redactie fraaie foto’s heeft toegevoegd van Paul Lichtenbeld, de huisfotograaf van FC Oegstgeest.

De Zoeterwoudse supporters keken reikhalzend uit naar de tweekamp met FC Oegstgeest. Voor de bezoekende groenwitten een graadmeter. En voor de formatie van trainer Kevin Bos een belangrijke tussenrapportage. In 2024 was wisselvalligheid immers troef. In Oegstgeest speelde SJZ een zeer degelijke partij. Mede dankzij een ijzersterk middenveld werd het 0-3 en dat was geenszins geflatteerd Dankzij de driepunter is de achterstand op de nummer twee gereduceerd tot 3 punten.

Trainer Bos – ook volgend seizoen de stuurman op sportpark Haasbroek – had meermaals opgemerkt zich geen zorgen te maken. Natuurlijk moet je als trainer optimistisch blijven. Maar spelers en toeschouwers willen vooral punten zien.

Fusieclub FC Oegstgeest (ontstaan na de samensmelting tussen VV Oegstgeest en UDO) is een voetballende ploeg die vorig seizoen ‘onverwacht’ degradeerde. Dat verloren terrein herwinnen is de opdracht voor trainer Huig Jan Heeringa. SJZ zette hem voor de tweede keer dit seizoen de voet dwars. Want na de 3-1 nederlaag in Zoeterwoude-dorp werd het nu zelfs een 0-3 verliespartij voor de FC.

Volop strijd

Op het prachtige sportpark De Voscuyl was SJZ de bovenliggende partij. Het werd een tweekamp waarbij beide partijen de strijd niet schuwden. Het ging er af en toe fel aan toe. Arbiter Niels Brandsma had er zijn handen aan vol en zag zich genoodzaakt meerdere (gele) kaarten tentrekken.

SJZ kwam op 0-1 door een treffer van Marc Griffioen. Voor die tijd hadden de bezóekers al enkele goede mogelijkheden onbenut gelaten. Uiteraard zat ook FC Oegstgeest niet stil. In de jacht mop koploper Teylingen telde voor de FC alleen een driepunter.  Mario Gianfiglio was dicht bij succes. Op miraculeuze wijze – de bal ging via lat en paal – bleef de nul op het scorebord. Tot Griffioen in de 18e minuut de ban brak. In eerste instantie was doelman Jansen de situatie nog de baas, in de rebound was de sluitpost kansloos.

Miraculeus doelpunt

Tijdens de theepauze gaf trainer Heeringa op niet mis te verstane wijze aanwijzingen voor nieuwe impulsen. Die opzet werd binnen 60 seconden na de hervatting wreed verstoord, heel wreed verstoord. Vanaf rechts en van flinke afstand schoot Griffioen op doel. Met een merkwaardige curve verdween de bal (beschikbaar gesteld door het Zoeterwoudse bedrijf Installatiebedrijf Van der Poel) in het doel. Doelman Jansen dacht dat de bal over het doel zou gaan en had het nakijken. Die domper kwam de thuisclub niet meer te boven al waren er nog 44 minuten te gaan.

Voor SJZ was het een onverwachte meevaller. De thuisclub had geen andere keuze dan de aanval te zoeken en daarbij risico te nemen. Dat was koren op de Zoeterwoudse molen. Aanvoerder Mitchell Hensing en zijn kompanen konden de thuisclub laten komen en vervolgens toeslaan in de tegenstoten. Die waren gevaarlijker dan de aanvallen van FC Oegstgeest. Nadat SJZ had verzuimd een niet te missen kans te verzilveren, leverde een uitstekende aanval-uit-het-boekje wel succes op. Meerdere spelers stonden aan de basis van het doelpunt dat Ricardo Rietkerken mocht scoren: 0-3. Daarmee was het verzet van de thuisploeg definitief gebroken.

Spirit

Trainer Kevin Bos roemde na afloop de spirit van zijn team. “We hebben het echt afgedwongen. De boodschap was helder. We gaan voor plaats twee en dat betekende dat we per se moesten winnen van FC Oegstgeest. Verliezen was dus geen optie. Wij hebben geprofiteerd van hun zwakke plekken. Voor de rust had onze voorsprong groter kunnen en zelfs moeten zijn. De heel snelle 0-2 na de rust was uiteraard meer dan welkom. Maar we zijn er nog niet. We moeten blijven winnen om zicht te houden op plek twee. Komende zaterdag komt Woubrugge op bezoek. Geen hoogvlieger, maar die ploeg is soms lastig te bestrijden vanwege de verdedigende instelling. Ook dan is voor ons de boodschap duidelijk: punten pakken.”

En de link naar de overige foto’s: https://www.oypo.nl/C623CEB3CDED0957

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read