donderdag, mei 2, 2024
HomeMeerburgInterviews MeerburgJesse Jasperse: ,,Meerburg moet ‘momentum’ verzilveren

Jesse Jasperse: ,,Meerburg moet ‘momentum’ verzilveren

-

Jesse Jasperse maakte even een uitstapje naar ASC, maar dit seizoen kwam hij weer terug bij de club waar het allemaal begon. Bij Meerburg zit de 22-jarige op zijn plaats, hoewel hij ook goede gevoelens overhield aan de oudste club uit de regio. ,,Door vrienden bij de club uit Oegstgeest kwam ik destijds in gesprek met trainer Jesper Neuteboom. Ik wilde even wat anders en ik moet zeggen dat ik rijper ben terugkomen. Toch hoefde ik er niet lang over nadenken toen Nick Poot mij vroeg ‘huiswaarts’ te keren. Zijn plan klonk goed en ik heb de ontwikkelingen bij Meerburg gezien en voel me weer helemaal thuis.”

Als driejarige bracht zijn vier jaar oudere broertje hem in contact met de bal. ,,Ik leerde wat trucjes en ook met mijn pa voetbalde ik regelmatig buiten. Op een zeker moment kwam ik terecht bij de ukkies, maar ik was ‘te groot’. Dus mocht ik al snel door naar de F’jes en vanaf die tijd heb ik de gehele jeugd doorlopen bij Meerburg. Ik had het ook altijd naar mijn zin bij de vereniging aan de Rijndijk, maar op een zeker moment voelde het alsof mijn ontwikkeling spaak liep. Het jaartje ASC heeft mij goed gedaan en ik ben beter en sterker teruggekomen.”

Onder Poot, die hij samen met assistent-trainer Ronald van Delft de nodige veren geeft tijdens het onderhoud, kon Jasperse doorgroeien. ,,Ik ben een stabielere speler geworden die veel vertrouwen kreeg. De staf laat ons bewust fouten maken om van te leren. De hele groep heeft daar baat bij en de hoofdmacht van Meerburg is een heel hecht team geworden. Als speler moet ik het van mijn loopvermogen en wilskracht hebben. Ik ben een winnaar en ik maak graag vuile meters. Daarna komt bij mij het voetballende gedeelte, maar dat is wel veel beter geworden. Nu nog wat meer rust aan de bal en net even wat meer inzicht in situaties krijgen en ik kan zeggen dat ik een complete speler ben voor dit niveau.”

Dat niveau is de vierde klasse en zo zoetjes aan wil de club nu eens omhoog. Na het verlaten van de zondag en de tweede klasse, zeven jaar terug, kwam het nog niet van een kampioenschap of promotie. De nacompetitie werd regelmatig bereikt, maar daar bleef het bij. ,,De club heeft de ambitie om naar de derde klasse te gaan en gezien het complex, de organisatie, de spelersgroep en de staf is dat geen gekke gedachte. Ik ben van mening dat we nu in het momentum zijn aangekomen. Dit is het perfecte seizoen om de stap te maken.”

Voorlopig leidt Teylingen nog de dans, maar de witzwarten klommen el naar plek twee en zagen de achterstand slinken van elf naar vijf punten. ,,Tegen Teylingen heb ik twee keer gespeeld en dat is een prima ploeg met veel individuele kwaliteiten. Lange tijd waren zij uit zicht en ik snap eigenlijk niet dat het lijkt of de klad er een beetje in gekomen is. Wij hadden dat in november en december met vier nederlagen. In die tijd zat ik helaas aan de kant met een voetblessure, die me een maand of vier uitschakelde. Toch bleef het vertrouwen aanwezig en dat heeft zich vanaf pakweg SJZ (1-4 zege, HK), notabene bij de aartsrivaal, uitbetaald.”

Meerburg blijft evenwel afhankelijk en vooralsnog lijkt het op de nacompetitie af te stevenen. Jasperse, drie dagen docerend bij De Schakel in Leiderdorp (groep 6) en twee dagen gymdocent van groep 3 tot en met 8 in De Bloemerd, voelt dat het kan. Als het niet via de titel is dan maar middels een omweg. ,,Wij zouden zeker niet misststaan in de derde klasse. De groep blijft grotendeels in tact en er komen enkele versterkingen bij. Opgeteld bij de uitstekende staf moet het nu wel eens gaan lukken. We helpen elkaar en kunnen alles van elkaar hebben. Natuurlijk zou het heel leuk zijn wanneer ASC derdeklasser blijft. Dan is de kans groot dat we tegen hen gaan spelen”, aldus de al acht jaar een relatie hebbende en in Roomburg woonachtige veelzijdige speler. Komende zaterdag wacht Warmunda uit, een tegenstander waar eerder dit seizoen van werd verloren.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read