zaterdag, mei 18, 2024
HomeMeerburgInterviews MeerburgMeerburg boekt een belangrijke overwinning tegen Nicolaas Boys

Meerburg boekt een belangrijke overwinning tegen Nicolaas Boys

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Meerburg is nog altijd op stoom voor een nacompetitieplek om zo promotie naar de derde klasse af te dwingen. Wel moet de derde plek dan behouden blijven door de mannen van trainer Nick Poot. Afgelopen zaterdag speelden de Zoeterwoude-Rijndijkers voor eigen publiek tegen Nicolaas Boys. Een niet te onderschatten ploeg, de heenwedstrijd werd immers met 3-2 verloren. Tot vreugde van het thuispubliek werd er ditmaal gewonnen, het werd 2-1. De ploeg verstevigt daarmee de derde positie, mede door het gelijkspel van naaste belager SJZ uit bij laagvlieger MMO (1-1).

Verdediger Tim Straathof over de wedstrijd: ,,Dit is een lekkere overwinning kan ik wel stellen. We wisten dat Nicolaas Boys met een verdedigende opstelling zou beginnen. Het is een taaie ploeg waar moeilijk doorheen te komen is. Het was dus even zoeken maar desalniettemin kregen we het eerste kwartier al drie of vier goede kansen. Aan de andere kant kregen zij een honderd procent mogelijkheid, maar dankzij een fantastische redding van ons keeper hielden we de nul. Hierna zakte onze tegenstander in, eigenlijk zoals verwacht. We hadden het meeste balbezit maar kwamen niet tot scoren in de eerste helft. Met een 0-0 gelijke stand gingen we de rust in.”

De Zoeterwoudenaar vertelt over het vervolg van de wedstrijd: ,,Tijdens de onderbreking werd er gezegd dat we aardig speelden en onszelf moesten belonen met doelpunten. Het moest allemaal net iets gretiger van de trainer. Kort na de onderbreking kwamen we verdiend op voorsprong. Uit een corner bleef de bal hangen en kon Simon Hazenberg binnenschieten. Al weken hing een doelpunt in de lucht voor hem, dus leuk dat het deze wedstrijd dan toch lukte. Door onze voorsprong werd het eigenlijk een wat meer open wedstrijd. Nicolaas Boys moest wat meer komen, zij wilden immers ook niet met een nederlaag van het veld. Een minuut of tien voor tijd werd de bal onderschept op het middenveld. Omdat zij behoorlijk hoog stonden, lag er een hoop ruimte achter de verdediging waar we goed gebruik van maakten. Onze spitsen gingen lopen en Floris Hazenberg legde keurig breed op Julian van Haaster die de 2-0 binnentikte. We dachten dat met dit doelpunt dat we er wel waren. Een fout van mijzelf leidde een tegendoelpunt in, dat was in de allerlaatste minuten. Het werd daardoor nog onnodig spannend, zij pompten nog wat ballen in de zestien maar we hielden stand omdat het defensief goed stond. Een belangrijke en zeer welkome overwinning voor ons.”

De sympathieke verdediger tot besluit: ,,We weten wat ons te doen staat de aankomende weken. Die laatste play-off plek moet veilig gesteld worden. Het wordt nog een loodzwaar programma, over een paar weken zullen we het weten.”

Volgende week gaat Meerburg op bezoek bij de nummer twee FC Oegstgeest. Op voorhand een wedstrijd om naar uit te kijken. Daarna komt buur SJZ op bezoek en met Floreant worden op speeldag 26 de laatste beslissingen helder. Meerburg kan al met al de derde periodetitel pakken of plek drie of vier (nog onduidelijk) voor de nacompetitie. Met plek vijf zit het seizoen erop.