zaterdag, april 27, 2024
HomeMeerburgInterviews MeerburgMeerburg wint met moeite van dapper en trots strijdend MMO

Meerburg wint met moeite van dapper en trots strijdend MMO

-

Vierde klasse A (zaterdag) – ,,Het liep niet voor de rust tegen het stug verdedigende MMO vandaar de omzettingen in de rust voor de tweede helft. Uiteindelijk werd het een 2-0 overwinning in een wedstrijd waar we niets hebben weggegeven en… we zijn nog steeds in de race voor de nacompetitie. Gewoon een nuttige overwinning!”, aldus Meerburg-verdediger Tim Straathof die in de rust door die tactische omzettingen van trainer Nick Poot werd gewisseld.

Marcel Zwetsloot, MMO-doelman, blikte met een trots gevoel terug ondanks het verlies: ,,Jammer dat die 1-0 voor Meerburg kort na rust viel, want anders kan het misschien nog raar lopen. Maar wat hebben we er met elkaar voor gestreden en dat op kunstgras waar we zo gewend zijn aan ons eigen heerlijke gras in Hoogmade. Maar na de zwaar bevochten 3-3 vorige week tegen AVV Alphen pakken we het deze weken prima op nu.”

Meerburg stond vijfde met 28 uit 15 en MMO laatste, nog wachtend op de eerste zege dit seizoen, met 3 uit 15. Thuis had MMO eerder met 1-3 verloren dus hoe zou het nu uitpakken in Zoeterwoude? Straathof: ,,We weten dat we meer kwaliteit hebben maar pas na de omzettingen konden we in de tweede helft hun zeer compacte verdediging uiteen spelen. Extra leuk dat het de tweelingbroers Maarten en Tom Klumperman waren die dat voor hun rekening namen. De laatste scoorde de 1-0, zijn zevende alweer, na een voorzet van zijn broer. Onze topscorer Max van Steen maakte het af met zijn zestiende, een typisch ‘Van Steen-doelpunt’ met kappen en schieten, 2-0. Dat werd dan ook de eindstand.”

Zwetsloot: ,,We speelden als collectief ijzersterk en we bleven er voor gaan, ook na die 1-0 achterstand kort na rust. Ik kon gelukkig ook mijn steentje hieraan bijdragen met mooie reddingen. Pas na de 2-0 kregen we het laatste kwart iets meer ruimte om te voetballen, maar die ene kans, die uitschieter waar we op hoopten en gokten, kwam helaas niet. Meer zat er echt niet in deze middag, we liepen op ons tandvlees want door de smalle selectie kunnen we ook niet talrijk wisselen. Maar met het betere, drogere weer kunnen we nu wel weer doortrainen op ons eigen Hoogmadese gras en dat meters maken met elkaar is toch zo belangrijk. We gaan voor die eerste zege dit seizoen!”

Meerburg steeg door deze 2-0 zege zelfs twee plekken naar plaats drie met 31 uit 16 (46-18) en MMO bleef laatste met 3 uit 16 (10-42). De nacompetitie is nog steeds het doel voor de Rijndijkers en de middag werd extra mooi met het bericht van de nederlagen van FC Oegstgeest, SJZ en NSV’46. Deze laatste ploeg is komende zaterdag de tegenstander van MMO in Hoogmade waar er eerder uit met 2-0 werd verloren. Meerburg gaat naar AVV Alphen waar eerder thuis met 6-1 van werd gewonnen. Deze wedstrijd Meerburg – MMO liet duidelijk zien wat voetbal zo mooi kan maken. Dat ook de verliezende partij met trots en opgeheven hoofd het speelveld kan verlaten zoals MMO zaterdagmiddag tegen het veel hoger geplaatste Meerburg.

Meerburg – MMO 2-0 (0-0). T. Klumperman 1-0, Van Steen 2-0.