zondag, april 28, 2024
HomeVierde klasseSJZOpmars Warmunda nog steeds gaande, SJZ valt verder terug

Opmars Warmunda nog steeds gaande, SJZ valt verder terug

-

Vierde klasse A (zaterdag)-  Het SJZ van trainer Kevin Bos kent een mindere competitiefase na de break. Voor de derde maal op rij werd zijn ploeg op een nederlaag getrakteerd. Zaterdagmiddag bleek op sportpark Overbos Warmunda te sterk voor de Zoeterwoudenaren. De mannen van Remco Breuer en Barry van Rijn wonnen verdiend met 1-0. De Zoeterwoudenaren, kort geleden nog lijstaanvoerder, zakken steeds verder op de ranglijst, met hebben al wel een periodetitel op zak. Warmunda bleef voor de negende keer achtereen ongeslagen.

De eerste vijfenveertig minuten viel er weinig te genieten voor de toeschouwers, waar het spelen van de lange en slordige bal meer regel dan uitzondering was. Een van de weinige dreigende momenten kwam van Kevin van Bentem. De snelle flankspeler van Warmunda snelde een aantal malen langs zijn bewaker, maar leverden geen concrete resultaten op. SJZ, dat in de eerste rondgang wat meer aan de bal was, kreeg na goed twintig minuten spelen via een vrije trap een mogelijkheid. Kort daarop kregen de gastheren de kans om de score te openen. Stan van Rijn kreeg binnen de minuut tot tweemaal toe de mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te schieten, maar hij faalde beide keren. Dat beide doelmannen niet eenmaal serieus in actie kwamen was veelzeggend over de eerste helft.

In de tweede helft werd de toon gezet door Warmunda. Doelman Oscar Koek moest vrijwel direct aan de bak op een schot van Ties van Dam. Nog in dezelfde minuut was hij kansloos op een verwoestende uithaal van uitblinker Van Bentem (1-0). Waar de eerste helft meer weg had van een flipperkast was het tweede bedrijf een stuk aantrekkelijker met een groot aantal kansen. Raza Rajabzadah en Van Rijn kregen namens de thuisclub kort na elkaar de kans om de voorsprong te verdubbelen.

Aan de andere kant zag Roy Versteegen zijn harde uithaal rakelings over de deklat scheren. De levendige tweede helft bleef spannend en boeien. In de zeventigste minuut voorkwam Guus de Goede voor zijn ploeg de 2-0, door het leder uit het lege doel te koppen. Jay Loomans had met nog een kwartier op de klok de kans om zijn ploeg naast Warmunda te schieten, maar doelman Wesley Kerkvliet bleek een niet te kloppen sluitpost. In de hectische slotfase waar de gasten met een alles of niets offensief een veldoverwicht verkregen, waren de beste kansen in de omschakeling voor de Warmonders. Van Rijn en van Bentem hadden de wedstrijd kunnen en moeten beslissen. Versteegen had in de extra tijd de 1-1 uit een hoekschop binnen kunnen koppen, maar zag tot ontsteltenis het speeltuig naast de voor hem verkeerde kant van de paal belanden en zo eindigde de wedstrijd in een benauwde, maar verdiende zege voor Warmunda.

Uitblinker Van Bentem: ,,Het was zeker in de eerste helft van beide kanten slordig. In de tweede helft kwamen we gemotiveerd uit de kleedkamer. Met de werklust van de ploeg zit het wel goed. De sfeer zit er goed in bij de groep. Lekker om zo snel na rust de 1-0 te maken. Hij zat er wel lekker in.”

Warmunda ontvangt volgende week FC Oegstgeest, dat teleurstellend verloor van Stompwijk’92. SJZ moet pas 24 februari weer aan de bak en heeft twee weken om aan de vorm te werken.

Warmunda-SJZ 1-0 (0-0).  47. Van Bentem 1-0.

Basisopstelling Warmunda:  Kerkvliet, Juffermans, Van Leeuwen, B van Noort, Van Dam, Van Riessen, Van Bentem, VFan Rijn, Rajabzadah, Van Kesteren, M. van Noort.

Basisopstelling SJZ:  Koek, Versteegen, De Goede, Mitchell Hensing, Van Rijn, Vink, Rietkerken, De Klerk, Mike Hensing , Griffioen, Van der Helm.