woensdag, mei 1, 2024
HomeRoodenburgInterviews RoodenburgRoodenburg voelt hete adem van concurrentie (plus foto's)

Roodenburg voelt hete adem van concurrentie (plus foto’s)

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Na een verdiende overwinning op hoogvlieger SJZ ging Roodenburg deze week op bezoek bij directe concurrent Floreant, een wedstrijd waar een flinke tik uitgedeeld kon worden met het oog op een eventuele plek in de nacompetitie aan het einde van het seizoen. Net als vorige week leek het team de zaken aardig voor elkaar te hebben met een solide verdediging en een paar gevaarlijke kansen, maar ondanks dat de ploeg niet onverdienstelijk voor de dag kwam en een overwinning lang binnen handbereik bleef stond Roodenburg bij het sluiten van de markt met lege handen: 3-1.

Enigszins geflatteerd voelt die nederlaag wel, zo zegt Roodenburg speler Sabir Serray: ,,Het begin van de wedstrijd was vrij vlak van beide kanten, het was slap. Waar wij normaal gesproken goed zijn aan de bal met snel combinatievoetbal liepen die combinaties te veel stuk. We kwamen er niet lekker in. Toch vond ik ons wel de bovenliggende partij en ondanks dat we ons naar het plan van de trainer vrij ver lieten inzakken kwamen we nog tot een paar goede kansen, waaronder een 1 op 1 en een bal op de lat. Als je dan met 0-0 de rust ingaat baal je toch wel.”

Ook in de tweede helft bleef de ploeg vasthouden aan het plan om in te zakken en de tegenstander niet de kans te bieden dicht bij de goal aan voetbal toe te komen. In de tweede helft was het aan de bal beter. Serray: ,,Al vrij snel in de tweede helft kwamen we op 0-1. Een uitstekend aangesneden corner en ik kop hem prima binnen, al zeg ik het zelf. Daarna hebben we geprobeerd de organisatie vast te houden maar door een slimmigheidje van hun buitenspeler kregen zij snel na onze treffer een penalty.”

Floreant kwam in deze fase ook beter in de wedstrijd en begon serieuze kansen te creëren, wat leidde tot de 2-1 uit een corner. Serray: ,,We hebben ons nooit gewonnen gegeven. Na de 2-1 zaten we er fysiek aardig doorheen maar toch zijn we vol druk gaan zetten, waar nog best wat gevaarlijke momenten uit voortkwamen. Uit de omschakeling maakten zij uiteindelijk de 3-1 en zelfs daarna zijn we nog volop naar voren blijven spelen, dus de vechtlust was zeker niet het probleem. Dat was op deze speeldag helaas niet genoeg voor een resultaat. Tegen een directe concurrent doet het dan wel extra pijn. Een andere concurrent, Stompwijk’92, is met een sterke reeks bezig dus wij zullen er hard voor moeten werken in de laatste weken om niet af te glijden naar de nacompetitie.”

Foto’s: met dank aan Manuela van Tol

Auteur: Michel de Jongh