HomeRoodenburgInterviews RoodenburgRoodenburg wint overtuigend van Sporting Leiden

Roodenburg wint overtuigend van Sporting Leiden

-

Vierde Klasse A (zaterdag)- Op een sfeervol sportpark Noord heeft Roodenburg, ondanks dat het een smalle selectie op de been kon brengen, een prima overwinning geboekt op Sporting Leiden: 4-1. Achraf Azarfane was de grote man bij de club uit Leiden Noord met twee doelpunten.

De Leidse derby begon voortvarend voor de blauw-zwarten. In de tweede minuut maakte Achaf Azarfane met een stiftbal de 1-0 op aangeven van Mohammed Azarfane. Na ongeveer een kwartier spelen kwam Roodenburg op een 2-0 voorsprong: een hoekschop genomen door Aymen Mizab werd gepromoveerd tot een kopdoelpunt door opnieuw Achraf Azarfane. De linksbuiten was goed aanspeelbaar en stichtte bij voortduring gevaar.

Hij had een aantal minuten later wel hattrick moeten maken, maar zijn inzet ging net naast. De kansen om de marge te vergroten, en daarmee de wedstrijd in een vroeg stadium op slot te gooien, waren aanwezig. Sporting Leiden moest het hebben van standaardsituaties en zo hopen op een aansluitingstreffer. Dat had gekund via een vrije trap van Sporting Leiden-aanvoerder Wesley van Eijgen. De bal ging echter net naast. Na een klein half uurtje scoorde Ismael Bezzai, na een vlot lopende aanval over links, de 3-0 op aangeven van Mizab. In het verdere verloop van de eerste helft werd uit een vrije trap voor Sporting Leiden net naast geschoten door Yusuf Sadi Hilmi.

In de tweede helft weerde Sporting Leiden zich kranig en beter dan in de eerste 45 minuten. In minuut 51 verzilverde Sven Glasbergen een strafschop, nadat er een overtreding werd gemaakt in het strafschopgebied. De hoop op een spannende wedstrijd keerde zo terug. Roodenburg oogde naarmate de wedstrijd vorderde steeds minder fit. Sporting Leiden leverde strijd en even leek het erop dat de nummer voorlaatst de achterstand kon verkleinen. Het doelpunt werd echter aan de andere zijde van het veld gemaakt.

De ingevallen Yousef El-Rabt werd de diepte ingestuurd en hij scoorde de 4-1. De thuisploeg had de score nog kunnen opvoeren, maar grote kansen voor Bezzai en Achraf Azarfane bleven onbenut. In de tachtigste minuut werd het ronduit onaangenaam. Een natrappende beweging van Sven Glasbergen (Sporting Leiden) richting Younes Irdi (Roodenburg) werd bestraft met een rode kaart door de scheidsrechter. Even later kreeg ook Roodenburg-doelman Hicham Nour een rode prent. Hij raakte betrokken bij een opstootje en maakte een slaande beweging. Sabir Serraj, die eerder was ingevallen, maakte de wedstrijd af als keeper. Yoeri Cornelisse (Sporting Leiden) kreeg nog eens rood na het onreglementair afstoppen van Bezzai.

Achraf Azarfane na afloop: „Ik vond dat ik een goede wedstrijd speelde, maar dit was echt een teamprestatie. We doen ook mee aan de Ramadan. En dan wordt het fysiek gewoon zwaar.” Over de rode kaarten: „Het duel tussen Roodenburg en Sporting Leiden is altijd beladen. We willen altijd winnen, maar we moeten ons hoofd koel houden.”  Azarfane verwacht dat Roodenburg zich veilig gaat spelen zonder dat men nacompetitie hoeft te spelen, omdat zijn ploeg meer dan genoeg kwaliteit in huis heeft om mee te doen in de vierde klasse.

Sporting Leiden-doelman Felix van Kibed en Makfalva was natuurlijk teleurgesteld: „We startten de laatste weken met te weinig inzet en passie en ook vandaag was dat het geval. Roodenburg speelde met de lange bal en het was voor mij moeilijk in te schatten wanneer ik wel of niet moest uitkomen. Na een klein half uurtje stonden we met 3-0 achter en leek het een verloren zaak. Toen het 3-1 werd was er nog hoop om er een wedstrijd van te maken. De moed bleef erin, maar helaas maakte Roodenburg al vrij snel de 4-1. Nog steeds hebben we het idee niet direct te degraderen, maar ons via de nacompetitie te handhaven. Hoofd omhoog en altijd honderd procent geven vanaf het begin van de wedstrijd, dan moet het goed komen”, aldus van Kibed en Makfalva.

Roodenburg ontmoet volgende week Teylingen dat verrassend verloor van Stompwijk’92. Sporting Leiden krijgt middenmoter Nicolaas Boys op visite.

Roodenburg-Spoting Leiden 4-1 (3-0). 2. A. Azarfane 1-0, 15. A. Azarfane 2-0. 27. Bezzai 3-0, 51. Glasbergen 3-1, 60. Youssef El-Rabt.

Rode kaarten: Glasbergen (Sporting Leiden), Nour (Roodenburg), Cornelisse (Sporting Leiden)

Basisopstelling Roodenburg: Yuksel, Mohammed Azarfane, Bezzai, El Hammami, Van der Reijden, Mizab, Achraf Azarfane, Annass Er Rabt, Mkadu, Bsi Bsi, Nour.

Basisopstelling Sporting Leiden: Van Kibed en Makfalva, Fokkema, Fakkel, Cornelisse, Van Eijgen, Calkhoven, Hennekij, Glasbergen, Tegelaar, Sadi Hilmi, Du Prie.

Auteur: Sherwin Dielbandhoesing