HomeSJZInterviews SJZSJZ verslaat in een knotsgek duel Woubrugge (6-5!)

SJZ verslaat in een knotsgek duel Woubrugge (6-5!)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Het was een waar doelpuntenfestijn afgelopen zaterdag op sportpark Haasbroek in Zoeterwoude. SJZ wist pas in de laatste minuten laagvlieger Woubrugge van zich af te schudden en won het duel. Het werd maar liefst 6-5 voor de thuisploeg van trainer Kevin Bos. Een einduitslag waar vooraf niemand rekening mee gehouden zal hebben.

SJZ middenvelder Mitchell Hensing over de wedstrijd: ,,Ik liep na de wedstrijd de kantine in en een aantal trouwe supporters zeiden dat ze dit nog nooit hadden meegemaakt bij de club. Dat zegt eigenlijk al genoeg over deze maffe wedstrijd. We begonnen de wedstrijd nog wel goed en maakten het spel. Toch kwamen we na pakweg tien minuten spelen vanuit het niets op achterstand. Gelukkig trokken we de boel al snel weer recht door een doelpunt van Joey Vink. Na dit doelpunt werd het een heel raar half uur. We kwamen op voorsprong door Marc Griffioen waarna zij meteen weer op gelijke hoogte kwamen. Het regende doelpunten over en weer met het uiteindelijke resultaat dat we met een 4-4 (!) stand gingen rusten. Aanvallend waren we effectief en stonden we echt wel ons mannetje. Defensief gezien was het ronduit slecht. Het leek af en toe of er helemaal geen verdediging stond.”

De sympathieke Zoeterwoudenaar vervolgt: ,,In de rust werd er aangegeven dat de fouten achterin er uit moesten. De stand was gelijk en dat betekende dat er geen man overboord was. Dat bleek niet zo te zijn. Na zo’n twintig seconden lag de bal al weer in het net bij ons uit een afstandsschot. Na deze tegentreffer was er een periode waarin geen doelpunten vielen. We speelden beter maar het wilde niet meer lukken om dicht in de buurt van het vijandelijke doel te komen. Ik zou haast zeggen dat de moed ons in de schoenen begon te zinken. In de eindfase speelden we alles of niets en dat zou uiteindelijk beloond worden. De gelijkmaker kwam op naam van Guus de Goede waardoor er toch nog hoop ontstond. In de allerlaatste minuut pakten we uit een corner toch nog de volledige buit door een doelpunt van Stefan Sleijser, die overigens normaal gesproken bij ons in het derde speelt. Eind goed al goed zou ik zeggen. Wat een bizarre voetbalmiddag.”

Kevin Veltman, namens Woubrugge, had gehoopt op minimaal een punt. Ook hij vertelt over het duel: ,,Voor de neutrale toeschouwer was het waarschijnlijk een vermakelijk duel. Helaas kopen wij daar niets voor en we zullen alle zeilen moeten bijzetten in het restant van de competitie. Sporting Leiden heeft gewonnen (3-2 tegen Nicolaas Boys, red.) en komt hierdoor op gelijke hoogte met ons. Als team gaan we er alles aan doen om directe degradatie te ontlopen en ik heb er ook het volste vertrouwen in dat ons dat gaat lukken. Het duel van vandaag had een krankzinnig scoreverloop. Een aantal keer zijn we op voorsprong gekomen, maar we gaven dit dan ook weer weg. SJZ was de beter voetballende ploeg dient gezegd, maar op basis van arbeidsethos hadden we vandaag zeker wel een punt verdiend. Doodzonde dat het in de laatste minuten mis is gegaan. We blijven in ieder geval strijdbaar, ook na dit zure verlies.”

Over twee weken neemt SJZ het wederom op eigen veld op tegen Floreant. Woubrugge ontvangt het stugge NSV’46.

Doelpuntenmakers SJZ: Griffioen (2), Vink (2), De Goede, Sleijser.

Doelpuntenmakers Woubrugge: Angenent (2), De Groot, Peters, Van der Hulst.