woensdag, mei 1, 2024
HomeSJZInterviews SJZSJZ blijft omhoog kijken na overwinning op Floreant

SJZ blijft omhoog kijken na overwinning op Floreant

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Er valt nog weinig te zeggen over de afloop van de vierde klasse. Zowel boven- als onderin zitten de clubs elkaar op de hielen en zullen de beslissingen pas op de laatste paar speeldagen gaan vallen. Bovenin deed SJZ, de nr. vier van de ranglijst, goede zaken. In een open wedstrijd tegen Floreant behaalde de formatie uit Zoeterwoude een verdiende 4-2 overwinning. Koploper Teylingen verspeelde dit weekend twee punten bij Nicolaas Boys (1-1), waardoor het gat tussen de lijstaanvoerder en SJZ slonk tot vijf punten. Over twee weken (zaterdag 20 april) staat het treffen tussen SJZ en Teylingen op het programma.

SJZ wist de goede vorm van afgelopen weken, waarin het won van onder meer FC Oegstgeest en Woubrugge, dus een goed vervolg te geven in de thuiswedstrijd tegen Floreant. Volgens centrale verdediger Guus de Goede was de 1-0 voorsprong, waarbij Mark Griffioen het middelpunt van de feestvreugde was, terecht en had dat zelfs al meer moeten en kunnen zijn: ,,Het was een open wedstrijd, maar ik vond ons wel duidelijk de bovenliggende partij. Hun keeper pakte een paar hele goeie ballen waardoor het misschien al wel 3 of 4-0 had kunnen staan bij rust, maar we waren alsnog wel tevreden over die eerste helft. Aan de bal kon het af en toe nog wel iets rustiger, maar we hadden de controle wel redelijk stevig in handen. Zij loerden vooral op balverlies en een snelle uitbraak.”

In de tweede helft zette Floreant het een en ander om waardoor de bezoekers uit Boskoop iets beter in de wedstrijd kwamen. Toch was het SJZ dat als eerste toesloeg in het tweede bedrijf. De Goede: ,,Die 2-0 kwam na een goede omschakeling uiteindelijk van de voet van Joey Vink. Lang konden we niet van die marge genieten, want snel daarna kwam Floreant via een corner terug in de wedstrijd. Op dat moment hadden we het bij elkaar moeten houden en het goede spel weer moeten oppakken, maar er gingen toch een paar koppies hangen en voor we het wisten had Floreant ook de gelijkmaker erin liggen (2-2).”

In een fase waarin de gasten uiteraard vol vertrouwen waren kon SJZ gelukkig zelf weer juichen, want snel nadat de voorsprong weggegeven was wist opnieuw Griffioen zijn ploeg weer op het goede spoor te zetten met de 3-2. De goals volgden elkaar in rap tempo op want ook de 4-2 liet niet lang op zich wachten. Uit een vrije trap van Jari van Kampen kon Griffioen vrij binnenlopen bij de tweede paal na een dekkingsfout van Floreant, om zo zijn hattrick compleet te maken. Zo blijft SJZ in het spoor van de bovenste ploegen en mag de ploeg met wedstrijden tegen Teylingen en Meerburg nog in het vooruitzicht blijven hopen op een feestelijk einde van het seizoen.

SJZ – Floreant  4-2 (1-0). Doelpuntenmakers SJZ: Mark Griffioen 3x en Joey Vink.