maandag, juni 17, 2024
HomeVierde klasseSporting LeidenSporting Leiden overklast AVV Alphen (4-0)

Sporting Leiden overklast AVV Alphen (4-0)

-

Vierde Klasse A (zaterdag) – Voorafgaand aan de wedstrijd was al bekend dat zowel Sporting Leiden als AVV Alphen alles zou moeten gaan geven voor nog minimaal een jaar in de vierde klasse. In het meest gunstige geval zouden beide ploegen de nacompetitie ingaan, maar bij een nederlaag in de laatste speelronde was ook directe degradatie nog mogelijk voor de gasten. Bij winst kon het in punten gelijk komen met Sporting Leiden. Zo ver heeft Sporting Leiden het niet laten komen. De Leidenaren behaalden een overtuigende 4-0 overwinning, maar ook Alphen kon na de nederlaag van concurrent Woubrugge opgelucht ademhalen. Sporting Leiden en AVV Alphen zullen in de komende weken moeten laten zien dat ze thuishoren in de vierde klasse.

Van al die uitdagende vooruitzichten was voorafgaand aan de wedstrijd weinig te merken. Op indrukwekkende wijze werden de spelers op het veld verwelkomd door fakkels met blauwe rook en toen deze blauwe nevel eenmaal was opgetrokken kon er gevoetbald worden. In de openingsfase stelden de teams zich afwachtend op, niemand wilde uiteraard gelijk zijn eigen glazen ingooien met onnodige fouten. Toch kwam de 1-0 snel. Johan Hennekij waagde een schot uit de tweede lijn maar raakte de bal niet vol. Op de rand van de 16 wist aanvaller Youssef Sadi Hilmi, de laatste tijd erg op dreef, de mislukte poging knap te controleren en tegendraads binnen te schuiven (1-0). Doelman Vissers kon er alleen maar naar kijken. Nog geen tien minuten later liet Sadi Hilmi het thuispubliek opnieuw juichen toen hij een afdraaiende hoekschop knap naar de verre hoek stuurde (2-0).

Met een achterstand van twee doelpunten werd het spel van Alphen alleen maar moeizamer. De ploeg probeerde duidelijk te voetballen en op eigen helft lukte dat af en toe aardig maar voorin werden diepgevraagde ballen veelal in de voeten gespeeld of andersom. De moed zakte steeds verder weg en Sporting Leiden probeerde het nog voor rust voor de derde maal, met opnieuw met een grote rol voor Sadi Hilmi. Zijn schot kwam via de kluts voor de voeten van mede-aanvaller Ryan du Prie, die simpel binnen kon schuiven (3-0). De pret leek verpest te worden door het vlagsignaal van de grensrechter maar na overleg van de leiding keurde de scheidsrechter de goal toch goed. Zo hing Alphen al voor rust lamgeslagen in de touwen en was de wedstrijd beslist.

Een omwenteling of laatste krachtsimpuls van de bezoekers bleef namelijk uit in de tweede helft. Het systeem van Sporting Leiden, met twee spitsen, liet veel ruimte voor de backs van Alphen maar die wisten hier niet tot nauwelijks van te profiteren. Waar het samenspel van vooral verdediging en middenveld nog leidde tot een paar gevaarlijke momenten in de eerste helft, zakte ook dat weg in de tweede helft tot het punt waar zelfs vrije trappen op eigen helft pardoes over de zijlijn werden geschoten. Ook de wissels konden het tij niet keren en Sporting Leiden was nog coulant voor de gasten door slechts één goal te maken in de tweede helft. Alphen verloor de bal aan de linkerkant dicht bij de eigen achterlijn aan Sadi Hilmi, die een uitmuntende wedstrijd nog extra glans gaf door de bal naar de tweede paal te lepelen, waar opnieuw Du Prie klaarstond om de bal tegendraads in het net te koppen (4-0).

Na afloop waren er blije woorden van Du Prie: ,,In de winterstop hadden weinig mensen verwacht dat we directe degradatie zouden ontlopen, de punten waren ongeveer op één hand te tellen. Dat we het dan toch halen en dat ik daar in de afgelopen wedstrijden mijn bijdrage aan heb kunnen leveren geeft echt een goed gevoel richting de nacompetitie (Du Prie scoorde vorige week ook al twee keer tegen MMO). Als je van de laatste vijf wedstrijden van het seizoen vier keer wint, dan vind ik dat je thuishoort in de vierde klasse. Onze instelling is de afgelopen maanden echt verbeterd ten opzichte van daarvoor en dat gaat ons hopelijk helpen om ons plekje in deze competitie veilig te stellen”, zo eindigt Du Prie.

Sporting Leiden – AVV Alphen: 4-0 (3-0) 1-0 Sadi Hilmi, 2-0 Sadi Hilmi, 3-0 DuPrie, 4-0 Du Prie.

Opstelling Sporting Leiden: Ouwekerk, Fakkel, Gullik, Dieke, Cornelisse, Schröder, Hennekij, Van Eijgen, Glasbergen, Sadi Hilmi, Du Prie.

Opstelling Alphen: Vissers, Koeprijanov, Singerling, Moors, Verkade, Molle, Rabhi, Aini, Bardan, Charef, Van Harskamp.