zaterdag, april 27, 2024
HomeVierde klasseFC OegstgeestVoorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 16 maart

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 16 maart

-

Woubrugge – Meerburg

Meerburg is bezig aan een indrukwekkende opmars. De ploeg van Nick Poot is in het nieuwe kalenderjaar nog ongeslagen en verzamelde in 2024 al zestien punten (vijf keer winst en een gelijkspel bij koploper Teylingen). Dankzij deze goede resultaten zijn de zwart-witten inmiddels opgeklommen naar de derde plek op de ranglijst. Het overbruggen van de achterstand op Teylingen (elf verliespunten) lijkt wat teveel gevraagd te zijn, maar het bereiken van de tweede plaats in de eindrangschikking is nog zeer goed mogelijk voor de Rijndijk-boys. Komende tegenstander Woubrugge zit wat dat betreft in een stuk lastiger vaarwater. De Bateweg-bewoners zullen de komende maanden alle zeilen moeten bijzetten om in ieder geval directe degradatie te ontlopen. De voorsprong op naaste concurrent Sporting Leiden bedraagt, met nog negen competitiewedstrijden te spelen, slechts drie punten. De heenwedstrijd tussen Meerburg en Woubrugge eindigde in een 4-1 overwinning voor Meerburg.

FC Oegstgeest – SJZ

Op Sportpark De Voskuyl staat er een interessant treffen geprogrammeerd, want daar ontvangt runner-up FC Oegstgeest subtopper SJZ. Voor de bezoekers, reeds in het bezit van een periodetitel, is het kampioenschap uit zicht,  waardoor de groen-witten zich nu richten op plek twee, een klassering die aan het eind van de competitie recht geeft op vrijstelling voor de eerste ronde van de p/d-competitie. De thuisploeg, de enige club die nog een beetje in het spoor blijft van koploper Teylingen, zal tegen SJZ vol voor de winst moeten om zodoende de hoop op een kampioenschap in leven te houden. In de heenwedstrijd tussen beide clubs was SJZ, met name voor rust, de duidelijk bovenliggende partij, de formatie van Huig-Jan Heeringa werd toen met een 3-1 nederlaag huiswaarts gezonden.

NSV’46 – AVV Alphen

NSV’46 boekte afgelopen zaterdag een regelmatige overwinning bij hekkensluiter MMO (0-2), waardoor de formatie van Dennis Tijssen in de race blijft voor een plek in de (sub)top. De Noordenaren grepen, na de thuisnederlaag  van vorige week in de slotfase tegen Teylingen, net naast de tweede periodetitel en dus zullen zij gebrand zijn om de eerste wedstrijd van de laatste periode, tegen Alphen, met een driepunter af te sluiten. De bezoekers kennen een stuk moeizamer seizoen, na twee/derde van de competitie staat de Alphense Voetbal Vereniging op een elfde plek, een klassering die aan het eind van de competitie verplicht tot het spelen van p/d-wedstrijden. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Roodenburg – Sporting Leiden

In Leiden-Noord staat er een onvervalste stadsderby op het programma: Roodenburg – Sporting Leiden. Beide clubs vechten dit seizoen voor lijfsbehoud, waarbij  moet worden aangetekend dat de degradatienood bij Morsclub groter is dan bij de blauw-zwarten. Sporting Leiden bezet momenteel de dertiende plek op de ranglijst, een plaats die in de eindrangschikking directe degradatie naar de vijfde klasse zou betekenen. De formatie van interim-coach Hennie de Klerk bevindt zich vlak boven de rode streep. Beide clubs kunnen de punten hoe dan ook goed gebruiken. Voor de Leidse voetballiefhebber dus voldoende reden dus om komende zaterdag een bezoekje te brengen aan het complex aan de Pieter Bothstraat. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een spectaculair (3-3) gelijkspel.

Stompwijk’92 – Teylingen

Lijstaanvoerder Teylingen vertrekt komende zaterdag naar Sportpark De Meerhorst voor de ontmoeting met het Stompwijk’92, de huidige nr.tien van de ranglijst. Op papier een goed te nemen horde voor de nog ongeslagen koploper, maar van onderschatting zal bij de formatie van Rob Jonkman beslist geen sprake zijn. Stompwijk ’92 won vier van haar laatste vijf wedstrijden en in deze reeks moest ook runner-up FC Oegstgeest eraan moest geloven (2-0). De thuisploeg kan, na langdurig blessureleed, sinds kort weer beschikken over topschutter Nick Ammerlaan en zijn terugkeer kan niet los worden gezien van de verbeterde prestaties van de Stompwijkers. Het heenduel tussen beide clubs eindigde in een 4-0 overwinning voor Teylingen.

Warmunda – MMO

De derby van afgelopen zaterdag tussen Teylingen en Warmunda kende een vervelend en vervroegd einde. Warmunda-speler Menno van Noort brak in de slotfase van dat duel zijn been, waarna de scheidsrechter van dienst terecht besloot om de wedstrijd te staken. Inmiddels is bekend geworden dat de resterende 180 seconden van dit treffen op dinsdag 26 maart op Sportpark Roodemolen (aanvang 20.00 uur) zullen worden gespeeld. De Warmonders krijgen komende zaterdag bezoek van hekkensluiter MMO. Het begint er met de week steeds meer op te lijken dat het verblijf in de vierde klasse voor de formatie van Yorick Boon tot één seizoen beperkt zal blijven, maar, zoals ze in de Verenigde Staten plachten te zeggen, ‘it ain’t over till the fat lady sings’. Wellicht kan MMO hoop putten uit de heenwedstrijd tussen beide clubs. De Hoogmadenaren leken toen op weg naar een overwinning, maar in de slotfase kwam Warmunda toch nog op gelijke hoogte (2-2).

Overig: Nicolaas Boys- Floreant

Must Read