zaterdag, april 27, 2024
HomeVierde klasseFC OegstgeestVoorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 23 maart

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 23 maart

-

SJZ- Woubrugge

De dip van SJZ lijkt wel achter de rug. De ploeg van Kevin Bos vindt het net weer makkelijk en gaf in de voorbije speelronde een signaal af door FC Oegstgeest in het hol van de leeuw met 0-3 te kloppen. Groen en wit staat nu op plek vier, maar ook plaatsen twee en drie zijn weer dichterbij gekomen. Vooral Marc Griffioen verkeert in grootse vorm en hij laat menig verdediger momenteel zijn hielen zien. Bij VV Woubrugge hangt de vlag er wel anders bij. Deze groenwitten, met zwart erbij dan wel, hebben het lastig en lijken zich al verzoend te hebben met de nacompetitie. De ploeg van Joey Rietbroek kon het op zich aardig belopen tegen Meerburg, maar de Rijndijkers wonnen alsnog wel aan de Bateweg. Toch moet VVW nog oppassen, want Sporting Leiden, de nummer 13, weigert vooralsnog de handdoek in de ring te gooien. In de heenwedstrijd was het verschil op de ranglijst ook duidelijk zichtbaar (0-3).

Sporting Leiden- Nicolaas Boys

Bij Sporting Leiden had men zin in de Leidse tweestrijd tegen Roodenburg, maar de Morsbewoners werden al snel op een afstand gezet en konden slechts zorgen dat de uitslag niet heel hoog zou uitvallen. Het werd uiteindelijk 4-1 en we mogen er zo zoetjes aan vanuit gaan dat Sporting geen rechtstreekse handhaving zal gaan afdwingen. Allemaal niet heel verrassend want het mag bekend zijn dat de ploeg jong en onervaren is. De laatste weken doen er nog wel enkele oudgedienden mee, maar dat is tot nu toe niet toereikend geweest voor betere resultaten. Met acht punten uit 18 wedstrijden breek je simpelweg nauwelijks potten. Van opgeven is geen sprake en wekelijks liggen er nieuwe kansen. Dit keer komt Nicolaas Boys naar Leiden toe, een tegenstander waar eerder nipt van werd verloren. Om de hoop levend te houden nog nacompetitievoetbal te halen, zou een resultaat wenselijk zo niet broodnodig zijn.

Meerburg- NSV’46

Twee ploegen die elkaar weinig ontlopen en aan een prima serie bezig zijn. De Rijndijkers behaalden dertien punten uit de laatste vijf ontmoetingen. In Woubrugge werd de plaatselijke trots met 0-2 verslagen in de voorbije speelronde. De ploeg van Nick Poot kende een mindere fase, maar staat weer volledig op het spoor. De trainer: ,,We gaan zien hoe we er nu voor staan tegen ploegen die bij ons in de buurt staan. De huidige serie bevalt uiteraard, maar we pakken graag door. NSV’46 is zo’n tegenstander die ook hoog staat en ook zij hebben het juiste spoor te pakken. Het kan dus interessant worden.” De ploeg uit Noorden pakte twaalf punten uit de laatste vijf wedstrijden en staat maar twee punten achter op de withemden. Op de ranglijst betekent dat respectievelijk plek drie en vijf. De heenwedstrijd leverde een 0-2 zege op voor de ploeg van Poot. In de voetbaltafel van deze week meer over NSV’46 via Sebastiaan van de Voorn.

MMO- Stompwijk’92

Met nog acht wedstrijden voor de wielen kan MMO in het meest gunstige geval nog op 27 punten uitkomen en zich veilig spelen. Dan moet vanaf nu alles gewonnen worden en moeten de ploegen daarboven zoveel mogelijk zo niet alles verliezen. Ofwel de ploeg uit Hoogmade kan reëel gezien nog de nacompetitie halen voor lijfsbehoud, maar zelfs de kans daarop is klein. De verrekijker is nog niet nodig voor Sporting Leiden, maar het ziet er eerlijk gezegd buitengewoon somber uit voor de groenwitten. Toch valt het ernstig mee met de somberheid bij de club met een ongekend fraaie ligging qua complex. De vijfde klasse is geen ramp voor de club en vorig seizoen bewees hoe leuk het daarin kan zijn. Afijn, eindelijk de eerste zege binnenloodsen staat al bijna gelijk aan een groots feest. Tegenstander Stompwijk’92 is echter in uitstekende vorm gezien de overwinning op Teylingen van afgelopen weekend. De ploeg van Erik Manen moet nog een plaatsje winnen op de ranglijst en dan zou het veilig zijn. Meer weten over hoe de vlag ervoor hangt bij de club? Zie de voetbaltafel waarin Rico Westdorp, deel uitmakend van de staf, aan het woord kwam.

Floreant- FC Oegstgeest

De titel is voor FC Oegstgeest nog niet geheel uit zicht, maar wanneer Teylingen de resterende minuten die nog open staan tegen Warmunda op dinsdag 26 maart goed doorkomt, dan is het gat zeven punten en is er welhaast een wonder nodig om straks met de schaal te staan voor de fusieclub. De FC ging er tegen SJZ met 0-3 vanaf en verloor zo zes punten aan de Zoeterwoudenaren. Plek twee kwam in gevaar en dus is er nog genoeg werk aan de winkel om de achtervolgers in eerste instantie op afstand te houden. Floreant komt thuis meestal sterk voor de dag en dus is een ‘2’ in de toto ook al geen zekerheidje. Thuis won de ploeg van Huig Jan Heeringa nipt door de winnende treffer van Yannick van der Meel. De Boskopers staan in de middenmoot, maar moeten ook oppassen voor Roodenburg en Stompwijk’92.

AVV Alphen- Warmunda

Bij de thuisploeg vond tussentijds een trainerswissel plaats en we mogen stellen dat er geen serene rust heerst bij de oranjezwarten. Op dit moment staat de ploeg op een p/d- plek en veel meer lijkt er niet in te zitten. Warmunda, zo mag je verwachten, zou moeten kunnen profiteren van de onrust bij de tegenstander. Dat neemt niet weg dat het op Overbos eerder 3-3 werd dus een middagje achterover hangen, zit er waarschijnlijk niet in voor de Warmionders die eenvoudig afrekenden met MMO (3-0). De formatie van Remco Breuer en Barry van Rijn tracht de aansluiting te houden met de ploegen die strijden om plek twee, maar een misstap is af te raden. Overigens speelt Warmunda de dinsdag erop het eerder gestaakte duel tegen Teylingen uit. De stand was op dat moment 1-0 in het nadeel dus winst in Alphen aan den Rijn zou sowieso zeer welkom zijn.

Teylingen- Roodenburg

In Leiden Noord eindigde dit duel in 1-3 voor Rob Jonkman en de zijnen door treffers van Wesley Ritzen, Mike van der Zon en Melvin van Steijn. Daarvoor en daarna werden de overwinningen aan elkaar geplakt en geleidelijk aan namen de roodzwarten afstand van de concurrentie. Slechts drie keer dienden de punten verdeeld te worden, maar het ging crescendo voor de Sassenheimers. J.l. zaterdag kwam er een eind aan de succesvolle reeks. Stompwijk’92 wees de koploper met 3-1 terug en de laatste nederlaag dateerde alweer van 1 april 2023. De nederlaag sinds lange tijd leverde ook nuchtere woorden op van Jonkman: ,,Je weet dat je weer eens gaat verliezen. Jammer, maar niet het einde van de wereld en we hebben alles in eigen hand.” Geen woord aan gelogen en daarbij kwam ook nog eens dat de directe achtervolger ook verloor. Op De Roodemolen zal zaterdag de draad weer opgepakt moeten worden. Roodenburg zal zich echter niet van het kastje naar de muur willen laten spelen, want de negende plaats moet minimaal veilig gesteld worden en veel wisselgeld hebben de Leidenaren niet ten opzichte van Stompwijk’92. Wel gaf de makkelijke 4-1 zege op Sporting Leiden weer wat kleur op de wangen voor de goede afloop.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

1 REACTIE

  1. Ik woon nu al 57 jaar jaar in Oegstgeest, maar als oud inwoner van Stompwijk volg ik de wedstrijden van Stompwijk 92 nog steeds.

Reacties zijn gesloten.

Must Read