zaterdag, april 27, 2024
HomeVierde klasseFC OegstgeestVoorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 9 maart

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 9 maart

-

SJZ-Nicolaas Boys

Na het behalen van de eerste periodetitel is er lelijk de klad ingekomen bij SJZ. In 2024 speelden de Zoeterwoudenaren vijf wedstrijden, waarvan er vier verloren werden. Enkel Stompwijk’92 werd op eigen veld ‘opgegeten’. De laatste ontmoeting tegen middenmoter Roodenburg werd zelfs met 3-0 verloren. Kevin Bos en zijn mannen zullen speuren naar de oorzaken van het verval en keihard trainen om het tij te keren. Subtopper Nicolaas Boys  wisselt keurig de gelijke spelen en de winstpartijen af in de laatste reeks wedstrijden en zal een harde noot zijn om te kraken. Vorig seizoen won SJZ met 3-1 en in Zoeterwoude zal men blind tekenen voor een zelfde resultaat.

Floreant-Roodenburg

Het Leidse Roodenburg kwam onverwacht, maar zeer overtuigend uit de hoek tegen SJZ dat met een 3-0 nederlaag naar huis werd gezonden. Het was een puike opsteker voor een ploeg die daar zeer aan toe was. Door de overwinning heeft de club uit Noord zes punten afstand gecreëerd van plek nummer tien die de scheiding aangeeft tussen veilig en nacompetitie. Floreant heeft net als Roodenburg 22 punten, maar beide ploegen beseffen dat het ondanks de marge oppassen geblazen blijft. Floreant verloor in de laatste wedstrijd van degradatiekandidaat Stompwijk’92 en dat viel niet lekker in Boskoop. De thuisploeg heeft wat goed te maken terwijl Roodenburg graag nog een keer het zoet der overwinning wil proeven. In Noord won de thuisploeg met 2-1.

MMO-NSV’46

Zelfs de meest fanatieke supporter van MMO zal amper in handhaving geloven. Het gat naar een plek waar in ieder geval via de nacompetitie gestreden kan worden om lijfsbehoud is inmiddels acht punten en dat is veel, heel veel. NSV’46 blijkt een degelijke subtopper en zal zich niet graag de kaas van het brood laten eten door de rode lantaarndrager. Met Moeite Opgericht staat op de hatelijke nul wat betreft het aantal overwinningen dit seizoen en dat is erg magertjes te noemen. De mouwen opstropen en gaan voor de eerste drie punten. Zo simpel kan het strijdplan van MMO zijn zaterdag. In Noorden won de thuisploeg met 2-0.

FC Oegstgeest-Woubrugge

De nederlaag tegen Nicolaas Boys liet een uiterst bittere nasmaak achter bij FC Oegstgeest. Een abominabel veld, scheidsrechterlijke beslissingen waar op zijn minst vraagtekens bij gezet konden worden en het onvermogen om gaande de wedstrijd de voetbalknop om te zetten waren de basis van het verlies. Het kampioenschap lijkt te hoog gegrepen, maar de tweede plek is zeker mogelijk. Bovendien is er nog een derde periodetitel te vergeven, waarvoor zaterdag de eerste wedstrijd gespeeld wordt. De ambities van Woubrugge zijn heel wat bescheidener en zijn in één woord samen te vatten: handhaving. Dan moet de huidige negatieve reeks wel doorbroken worden. De laatste zege dateert van 9 december en dat is wel erg lang geleden. Woubrugge staat maar drie puntjes verwijderd van Sporting Leiden dat op plek dertien staat en dat is de positie die rechtstreekse degradatie betekent. Woubrugge moet dus punten gaan binnen harken al is het tegen een sterke, en getergde, ploeg als FC Oegstgeest.

AVV Alphen-Meerburg

Met een derde plaats in het klassement kan men zeggen dat Meerburg het prima doet. Waar in andere klassen deze positie een club kansrijk maakt voor de titel ligt dat anders in de vierde klasse A. Koploper Teylingen heeft maar liefst elf punten voorsprong op de Meerburgers. Het halen van de derde derde periode lijkt een realistischer streven. De ploeg is in vorm en topschutter Max van Steen is ‘on fire’. Voor AVV Alphen is het een moeilijk seizoen. De Alphenaren staan elfde en zijn kandidaat voor de extra wedstrijden om lijfsbehoud. Een hart onder de riem was de 4-2 zege op concurrent Woubrugge, maar Meerburg is toch van een ander kaliber. Een blik op de ranglijst leert dat AVV Alphen een gat ziet met de eerste veilige stek, de negende, van maar liefst acht punten. Of men uitbolt richting de nacompetitie of juist door riemen en ruiten gaat om zich toch veilig te voetballen zal zaterdag blijken.

Overige wedstrijden: Sporting Leiden- Stompwijk’92 en Teylingen- Warmunda (over deze duels later deze week meer).

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read