HomeRKVV TeylingenInterviews RKVV TeylingenVrolijk Teylings voetbalfeestje eindigt zwaar in mineur

Vrolijk Teylings voetbalfeestje eindigt zwaar in mineur

-

Vierde klasse A (zaterdag) –  De gemeentelijke derby tussen Teylingen en Warmunda had vooraf alle ingrediënten in zich die nodig waren voor een lekkere voetbalmiddag: mooi voetbalweer, de sportieve strijd tussen de koploper (Teylingen) en een subtopper (Warmunda), een sfeervolle ambiance en veel publieke belangstelling. De toeschouwers werden in Sassenheim getrakteerd op een spannende pot voetbal, die alle kanten op kon gaan. Na afloop van het treffen had echter niemand op Sportpark Roodemolen het nog over de wedstrijd zelf en dat had alles te maken met de ernstige blessure van Warmonder Menno van Noort.

Van Noort moest na een onbesuisde charge van Teylingen-speler Pascal de Ridder, die daarvoor terecht de rode kaart van scheidsrechter Marcel van Ekelenburg kreeg voorgehouden, met een ambulance het veld verlaten, waarna de arbiter begrijpelijkerwijs besloot om de wedstrijd voortijdig te beëindigen. Na afloop heerste er dan ook een bedrukte stemming op het drukbevolkte Teylingen-terras en was er van de eerdere uitbundigheid van eerder op die middag niet veel meer over.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. De doorgebroken Nick van Riessen stormde alleen af op Teylingen-doelman Wessel Zonjee, die de aanvaller binnen het zestienmetergebied stuitte. Na een korte aarzeling besloot Van Ekelenburg dat de ingreep van de keeper op reglementaire wijze was uitgevoerd en liet de Warmondse smeekbedes om een elfmetertrap voor wat het was.

Aan de andere kant kreeg Rik Prange, na goed voorbereidend werk van De Ridder, een uitgelezen mogelijkheid op de openingstreffer, maar de volledig vrijstaande middenvelder maaide, tot ontzetting van de aanhang van de rood-zwarten, compleet over de bal. Warmonder Ties van Dam zag na een half uur spelen zijn mislukte voorzet via de binnenkant van de paal het veld terug in stuiteren en dezelfde speler was vlak voor rust, na goed doorzetten van Kevin van Bentem, net niet scherp genoeg om de 0-1 te laten aantekenen.

De bezoekers waren voor rust om zijn minst gelijkwaardig aan de koploper, die er niet in slaagde om haar geliefde spelletje te spelen. In het eerste kwartier van de tweede helft leken de gastheren zich wat te herpakken en hadden in deze fase het betere van het spel. Mike van der Zon testte met een harde kopbal de keeperskwaliteiten van Wesley Kerkvliet, die nog net met zijn vingertoppen redding kon brengen. Na het inbrengen van Reza Rajabzadah en Robert Steemers wonnen de bezoekers aan voetballend vermogen en kwam de wedstrijd meer in balans. Op het moment dat vriend en vijand zich leek te verzoenen met een 0-0-uitslag, sloeg Joey van den Berg toe. Van den Berg, twintig minuten voor tijd in het veld gekomen voor Wesley Ritzen, reageerde alert op een mooie voorzet van Melvin van Stijn en liet van dichtbij Wesley Kerkvliet kansloos (1-0).

De bezoekers zetten daarna aan voor een alles-of-niets-offensief, maar deze aanvalsdrang werd plots een halt toegeroepen. De verwachting is dat de resterende drie minuten van de wedstrijd op (Paas)zaterdag 30 maart zullen worden uitgespeeld.

Teylingen-trainer Rob Jonkman maakte kort na afloop van de voortijdig afgebroken wedstrijd een aangeslagen indruk. Jonkman: ,,Het is verschrikkelijk triest dat de wedstrijd zo is geëindigd. Het gebeurde vlak voor mijn neus. Ik zie twee spelers op volle snelheid het duel aangaan waarbij Pascal te laat is, maar ik kan me ook voorstellen dat het er vanaf de tribune gezien niet goed uitzag. Pascal is er absoluut de speler niet naar om een tegenstander bewust te blesseren en hij zit er nu ook behoorlijk doorheen. Ik wil trouwens ook stellen dat het een terechte rode kaart was, daarover is geen discussie mogelijk. Ik ben net, samen met mijn aanvoerder Bas Gozeling, in de Warmunda-kleedkamer geweest om onze excuses aan te bieden. Al met al is het een voetbalmiddag met alleen maar verliezers geworden’’, aldus Jonkman tot besluit.

Teylingen – Warmunda 1-0 (0-0) gestaakt na 90 minuten. 85. Van den Berg 1-0.

Basisopstelling Teylingen: Zonjee, Witkamp, Slaman, Gozeling, Heemskerk, Prange, Guijt, Van der Zon, De Ridder, Van Stijn, Ritzen.

Basisopstelling Warmunda: Kerkvliet, Juffermans, Van Leeuwen, B. van Noort, Van Dam, Safi, Van Riessen, M. van Noort, Van Bentem, Schiferli, Van Kesteren.

Note redactie: inmiddels is duidelijk dat Van Noort een dubbele beenbreuk heeft opgelopen. De onfortuinlijke speler is gisteravond al, met succes, geopereerd. Onze voltallige redactie wenst Menno alle sterkte toe en een spoedig herstel voor zover mogelijk.