HomeVierde klasseFC OegstgeestFC Oegstgeest benut nieuwe misstap Teylingen niet met gelijkspel

FC Oegstgeest benut nieuwe misstap Teylingen niet met gelijkspel

-

Vierde klasse A (zaterdag) – De laatste paar weken gaat het niet vanzelf bij FC Oegstgeest. Vorige week had de ploeg kunnen profiteren van een nederlaag van koploper Teylingen maar werd er een pijnlijke 0-3 thuisnederlaag geleden tegen concurrent SJZ en dit weekend, waarin Teylingen andermaal verloor, zat er niet meer in dan een 2-2 gelijkspel bij middenmoter Floreant. Van de laatste vier wedstrijden wist Oegstgeest er slechts één te winnen en dus zal er richting het slot van het seizoen en eventuele nacompetitie een tandje bij moeten voor een eventuele promotie.

Met de nederlaag tegen SJZ nog vers in het geheugen wilde FC Oegstgeest fel van start gaan op bezoek in Boskoop. De tegenstander geen ademruimte geven. Volgens middenvelder Joey Driessen lukte dat gedurende de eerste 20 minuten heel aardig en de snelle 0-1 van Roy Elkerbout was dan ook verdiend. Driessen: ,,Het was niet helemaal duidelijk of het nou een eigen doelpunt was of dat de vrije trap van Roy er in één keer in ging, wij tellen hem in ieder geval voor Roy. Na de eerste goal kregen we nog genoeg kansen op meer en eigenlijk hadden we de wedstrijd in die beginfase al moeten klaren. Nu gebeurde dat niet en liepen we na een half uur in het mes door een counter van Floreant. Na die gelijkmaker kwamen zij ook wel beter in de wedstrijd dus 1-1 bij rust was wel terecht.”

Na rust wilde de ploeg van Huig Jan Heeringa het goede spel van de beginfase weer oppakken maar het ging al snel mis. ,,We hebben er dit seizoen wel een handje van om onhandige overtredingen te maken in en rondom het strafschopgebied en dat was nu niet anders. Floreant maakte de toegewezen penalty en daarna moesten we onszelf wel echt even herpakken. Met vrij veel fortuin kwamen we via Daan van Moorsel op 2-2 en daarna ging het op en neer.”

In de slotfase had de wedstrijd alle kanten op kunnen gaan maar met nog twee afgekeurde goals, wegens twijfelachtig buitenspel, overheerste volgens Driessen toch de teleurstelling bij zijn team: ,,Vooral met die nederlaag van Teylingen is dit extra zuur, we hadden de afgelopen twee weken echt hele goede zaken kunnen doen. Gelukkig spelen we in de laatste paar weken nog tegen veel teams die dicht bij ons staan op de ranglijst. We hebben alles nog in eigen hand.”

Floreant – FC Oegstgeest: 2-2 (1-1). Goals Oegstgeest: Elkerbout, Van Moorsel.

Auteur: Michel de Jongh