dinsdag, april 30, 2024
HomeVierde klasseFC OegstgeestFC Oegstgeest doet goede zaken na ruime zege op Sporting Leiden

FC Oegstgeest doet goede zaken na ruime zege op Sporting Leiden

-

In de strijd bovenin de 4de klasse A wist FC Oegstgeest ruim te winnen op eigen veld van Sporting Leiden en zag het de concurrenten punten verliezen. De wedstrijd begon later dan gepland was, maar lang wachten was het niet op het eerste doelpunt. Na een 3-0 ruststand breidde de thuisploeg de score in de tweede helft uit naar 5-0. De wedstrijd was al lang geen wedstrijd meer, maar Sporting Leiden maakte nog wel een goal, al was dit voor de statistieken.

De wedstrijd begon pas even voor half 4 in verband met het feit dat de scheidsrechter niet op kwam dagen. Na contact met de KNVB bleek de desbetreffende man zich afgemeld te hebben en is er in overleg met de voetbalbond een scheidsrechter geregeld, zodat de wedstrijd gewoon gespeeld kon worden. FC Oegstgeest had direct het overwicht en dat resulteerde al na enkele minuten in een doelpunt. Na een foutje van Sporting Leiden doelman Sem Ouwerkerk maakte Sam Roelen de openingstreffer. Een paar minuten later was Mario Gianfiglio doorgebroken, maar na goed storend keeperswerk van Ouwerkerk werd een verdubbeling van de score voorkomen.

Sporting Leiden was in het eerste kwartier nog geen een keer gevaarlijk geweest en ook van enkele fouten in de verdediging van FC Oegstgeest werd niet geprofiteerd. Binnen het half uur kreeg FC Oegstgeest de uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen, nadat Joshua Overvliet werd neergehaald in het strafschopgebied. Gianfiglio schoot de bal in de rechterhoek, maar de bal werd voortreffelijk tot hoekschop verwerkt door keeper Ouwerkerk. Uit die hoekschop schoot Jari de Vries de bal alsnog in de touwen en bracht daarmee de stand op 2-0. FC Oegstgeest ging vervolgens door en scoorde bijna, maar een schot vanaf de zestienmeter van Gianfiglio spatte uiteen op de lat. Vlak voor het rustsignaal viel dan uiteindelijk het derde doelpunt. Een prachtig geplaatste lob van Daan van Moorsel bereikte Gianfiglio en hij zette daarmee de ruststand op het bord (3-0).

De tweede helft begon tammer en er werd bij de bezoekers minder energie in het spel gelegd. „We wisten dat het er niet meer inzat om hier een resultaat te halen”, concludeerde trainer Taoufik Maatoug van Sporting Leiden. „Ik had de jongens erop gewezen om niet tegen onnodige blessures of kaarten aan te lopen.”

FC Oegstgeest vergrootte op het uur de voorsprong naar 4-0 door een treffer van Paris Alberts. Daarnaast was het voornamelijk gevaarlijk uit hoekschoppen, die werden ingedraaid mede door de flinke windvlagen. Van Moorsel maakte uit een van die hoekschoppen de 5-0. Hij dacht een kleine kwartiertje voor het einde ook de 6-0 te maken, maar kopte de bal via zijn eigen arm in het doel en zag deze geannuleerd worden. Vlak voor tijd werd er nog een doelpunt van Roelen afgekeurd in verband met buitenspel, nadat een bal onbewust niet goed werd verwerkt. Trainer Huig Jan Heeringa zag dat het krachtsverschil groot was. „De uitslag was groot, maar we hadden nog meer goals kunnen en misschien wel moeten maken.”

Het slotakkoord kwam van Sporting Leiden. De verdediging van FC Oegstgeest stond niet helemaal goed, maar voorkwam wel dat er aan de noodrem getrokken moest worden. Hierdoor had Johan Hennekij vrij doortocht na een prima dieptebal en schoot de bal achter keeper Gijs Jansen.

FC Oegstgeest deed door deze uitslag goede zaken op de ranglijst nadat achteraf bleek dat de concurrentie bovenin punten hadden laten liggen. Koploper Teylingen kwam in Nieuwveen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Nicolaas Boys. En ook de nummer 2 Meerburg speelde gelijk, het bleef in Warmond doelpuntloos (0-0). Volgende week gaat FC Oegstgeest op bezoek bij koploper Teylingen en kan het bij een overwinning het gat terugbrengen naar één punt. Voor Sporting Leiden staat er een loodzware thuiswedstrijd op het programma tegen de nummer 4 van het klassement: SJZ.

Scoreverloop: 3. Roelen 1-0, 26. De Vries 2-0, 44. Gianfiglio 3-0, 59. Alberts 4-0, 71. Van Moorsel 5-0, 89. Hennekij 5-1.

FC Oegstgeest: Jansen, de Vries, K. Driessen (46. Lichtenbeld), Morin, de Ridder, Overvliet (46. J. Driessen), van der Meel, van Moorsel, Gianfiglio (71. Visser), Alberts, Roelen.

Sporting Leiden: Ouwerkerk, de Groot (32. Cornelisse), Gulik, Eijgen, Schröder (71. Tegelaar), Calkhoven (71. Vermont), Hennekij, Beijersbergen, van Loef (32. Spies) Sadi Hilmi, Du Prie (51. Fix).

Auteur: Jan Haasnoot

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read