zaterdag, mei 18, 2024
HomeVierde klasseFC OegstgeestFC Oegstgeest doet wat het moet doen met overwinning bij AVV Alphen

FC Oegstgeest doet wat het moet doen met overwinning bij AVV Alphen

-

Vierde Klasse A (zaterdag) – Een eventueel kampioenschap heeft FC Oegstgeest niet in eigen hand, maar met nog drie wedstrijden te spelen maakte de ploeg in elk geval geen fout op bezoek in Alphen. Na een eerste helft waarin geen doelpunten vielen, wisten de bezoekers het overwicht in de tweede helft wél om te zetten in goals. Door de overwinning van concurrent Sporting Leiden zal AVV Alphen in de resterende wedstrijden extra hard op zoek gaan naar wat puntjes om niet onder de rode streep te zakken maar zaterdagmiddag kon het niet voorkomen dat er bij het eindsignaal een 0-3 stand op het scorebord stond.

Eerder dit seizoen won FC Oegstgeest in eigen huis niet van AVV Alphen. Een spektakelstuk op de Voscuyl eindigde toen in 3-3 en dus was de nummer twee, boven op de titelaspiraties, extra gemotiveerd te laten zien dat het ruimschoots de betere van de twee is. De eerste helft verliep moeizaam volgens Oegstgeest-aanvaller Paris Alberts: ,,De afgelopen paar weken hebben we wel meer 5-3-2 gespeeld en dat is best heel goed bevallen, dus daar begonnen we ook weer mee vandaag. Er lag vooral ruimte voor onze backs. Zo wisten we ook wel wat kansjes bij elkaar te spelen en we hebben weinig tot niets weggegeven in de eerste helft dus we waren niet helemaal ontevreden, maar toch zijn we voor de tweede helft overgegaan op 4-3-3. Dat ging beter.”

Zoals gezegd kwamen de goals wel in de tweede helft en Alberts kan een lach niet onderdrukken wanneer hij vertelt over de 0-1 van Daan van Moorsel: ,,Oprecht geen idee hoe hij die bal erin kreeg. De bal ging van links naar rechts en kwam terecht bij Mario Gianfiglio. Hij gaf een voorzet maar het was allesbehalve een makkelijke bal, die Daan met een bijzondere draai van zijn lichaam prachtig binnenkopte. Die 0-1 maakte het voetbal wel makkelijker en vrij snel daarna kwamen we op 0-2.” Opnieuw was het Van Moorsel die vanuit een voorzet het net vond, een voorzet die nu van Alberts zelf kwam. Na geklungel van de doelman van Alphen was het voor Gianfiglio, eerder al aangever, simpel binnenschuiven voor de 0-3.

FC Oegstgeest en Teylingen ontlopen elkaar ook wat betreft doelsaldo bijna niet en dus werd er nog gejaagd op meer, maar tevergeefs. Volgende week zal FC Oegstgeest er weer moeten staan tegen Meerburg en het zal in de laatste weken een schuin oog houden op de grote concurrent, hopend op die kleine misstap die genoeg kan zijn voor een kampioensfeest op de Voscuyl. En anders wacht een toetje en kan nog steeds de derde klasse worden bereikt.

AVV Alphen – FC Oegstgeest: 0-3 (0-0). Doelpuntenmakers: Daan van Moorsel (2x), Mario Gianfiglio.

Auteur: Michel de Jongh