HomeVierde klasseFC OegstgeestFC Oegstgeest wint van Woubrugge na knallend begin van de tweede helft

FC Oegstgeest wint van Woubrugge na knallend begin van de tweede helft

-

Vierde Klasse A (zaterdag) – Op sportpark De Voscuyl stond de wedstrijd tussen FC Oegstgeest en Woubrugge op het programma. Deze partij tussen de vierdeklassers werd vlak na rust in het slot gegooid door de thuisploeg, dat vlammend uit de kleedkamer kwam en het verschil maakte: 3-0.

In de openingsfase van de wedstrijd was het vooral de thuisploeg die de bal had en waar Woubrugge even de kat uit de boom keek om langzamerhand in het spel te komen. FC Oegstgeest kwam een paar keer op, maar kreeg nog geen grote kansen.

Dit veranderde echter halverwege de eerste helft waar het lange balbezit van FC Oegstgeest werd beloond. Via de rechterflank was namelijk de achterlijn gehaald waar met een teruggetrokken bal de vrijstaande Mario Gianfiglio werd aangespeeld die rustig kon intikken: 1-0.

Zo’n tien minuten na de openingstreffer lag de wedstrijd even stil wegens een blessure bij de aanvoerder van de mannen uit Oegstgeest Bob den Hollander. Hij moest het veld verlaten en werd vervangen door Daan van Moorsel. Deze onderbreking in de wedstrijd gaf Woubrugge de kans om zichzelf te herpakken en FC Oegstgeest uit hun momentum te halen. Zo verschenen de bezoekers een aantal keer voor het doel, maar de grote kansen bleven nog uit.

FC Oegstgeest kreeg voor de rust weer iets meer grip, maar het spel was erg slordig daar waar Woubrugge op de kleine foutjes loerde om de gelijkmaker te forceren. Vlak na rust verdwenen de slordigheidjes aan de kant van de thuisploeg want zij kwamen vlammend uit de kleedkamer. Kevin Driessen legde namelijk aan voor een vrije trap halverwege de linker kant van het veld waarna hij de bal bij de eerste paal legde waar de ingevallen Van Moorsel goed voor zijn man kwam en kon inkoppen: 2-0.

Na deze treffer zette de gastheren na de aftrap Woubrugge meteen weer onder druk en nog geen minuut later lag de derde van de wedstrijd er al weer in. Het druk zetten van het team zorgde ervoor dat Sam Roelen de bal in de zestien meter kon afpakken en zichzelf voor de keeper kon zetten. Vanaf dat moment was het een koud kunstje voor de aanvaller die zijn ploeg naar een comfortabele voorsprong schoot: 3-0.

Woubrugge kwam mede door wat vers bloed nog een aantal keer in het vijandelijke gebied met een paar gevaarlijke diepe ballen, maar FC Oegstgeest hield stand en trok de overwinning over de streep. De opvallende linksback van FCO Floyd de Ridder die eigenlijk weinig linksback heeft gespeeld, keek positief terug op de wedstrijd. ,,Ik denk dat ik nog nooit zo veel aan de bal ben geweest in een wedstrijd. We wisten dat zij met twee spitsen zouden spelen dus was er voor mij vandaag een wat vrijere rol weggelegd en kon ik vrij hoog staan en lekker voorzetjes geven. De eerste helft speelden we wel met een iets te laag tempo, maar ik denk dat we het de tweede helft goed op hebben gepakt door vroeg hoog druk te zetten waardoor we twee snelle doelpunten maakten.’’

FC Oegstgeest – Woubrugge 3-0 (1-0). 21. Gianfiglio 1-0, 50. Van Moorsel 2-0, 51. Roelen 3-0.

Basisopstelling FC Oegstgeest: Jansen, De Vries, K. Driessen, Winkelman, De Ridder, Morin, Van der Meel, J. Driessen, Gianfiglio, Den Hollander, Roelen.

Basisopstelling Woubrugge: Den Hertog, S. De Groot, Van de Geijn, Veltman, T. Van Rijn, Peters, Rolfes, Angenent, Schipper, R. Van Rijn, J. De Groot.