zondag, april 28, 2024
HomeVierde klasseFC Oegstgeest‘Italiaan’ gaat met FC Oegstgeest vol voor de prijzen

‘Italiaan’ gaat met FC Oegstgeest vol voor de prijzen

-

Ook dit seizoen levert LAV bijna wekelijks een bijdrage aan het Leidsch Dagblad met daarin een regionale speler aan het woord. Deze week gaat het om Mario Gianfiglio van FC Oegstgeest. Voor wie het verhaal nog niet las of kon lezen hierbij nu ook via ons kanaal.

Voor Mario Gianfiglio veranderde er de laatste twee jaar veel. De baan als Product Planner bij een bedrijf in huiskamerplanten is verleden tijd en de zoon van Italiaanse ouders is nu Planner bij Tommy Hilfiger in Amsterdam. Vorig jaar trouwde hij met zijn Ellen en Leiden werd als woonplaats ingeruild voor Voorhout waar de eigenaren van een puppy en twee katten een huis kochten. In zijn geliefde sport veranderde niets. Hij speelt op 29-jarige leeftijd bij vierdeklasser FC Oegstgeest en dat is en blijft ‘zijn’ cluppie. ,,Een warme en familiaire club waar ik het enorm naar mijn zin heb en waar ik ook straks zal gaan afsluiten. Binnen de selectie en daarbuiten heb ik veel vrienden en alles voelt vertrouwd aan. Onze doelstelling is daarnaast kraakhelder. Na onze onnodige degradatie willen we nu zo snel mogelijk terug naar de derde klasse. Deze club behoort zeker op dat niveau te spelen. We hebben ook uitgesproken tegen elkaar dat we voor niets minder willen gaan. Of via een kampioenschap of desnoods via de lange nacompetitie.”

Vooralsnog moet FC Oegstgeest Teylingen voorrang verlenen op de ranglijst. Afgelopen weekend wonnen Gianfiglio en de zijnen nipt van NSV’46 en SJZ en Warmunda lieten punten liggen als concurrenten om de bovenste plaatsen. ,,Ik schat in dat het zal gaan tussen Teylingen, SJZ en ons, maar Warmunda, NSV’46 en Meerburg staan ook nog niet ver weg. Ik moet wel zo eerlijk zijn om op dit moment te stellen dat Teylingen de te kloppen ploeg is. Een heel degelijk team dat heel weinig weggeeft en dat is overeenkomstig met onze defensieve mogelijkheden. In de onderlinge wedstrijd bij ons bleef het bij 0-0 en waren we erg aan elkaar gewaagd. We wilden eigenlijk allebei niet verliezen. Op termijn denk ik alsnog dat we eerste kunnen worden. Onze kracht ligt in het feit dat we een heel hecht team zijn. Dat kan zomaar de doorslag geven.”

Gianfiglio, die in Leiderdorp het levenslicht zag, geeft aan dat het gezin (met twee oudere zussen en een jongere broer) waar hij uit komt al bijna 34 jaar in Nederland woont vanwege het werk van zijn vader. ,,Wel heb ik altijd een heerlijk gevoel als we daar bij familie of vrienden langs gaan. We komen uit de streek Puglia, laten we zeggen tussen Bari en Lecce in dus echt de hak van de laars. Het is een prachtig gebied met geweldige wijnen en super lekker eten. Ik zou dit echt willen promoten, want veelal wordt er door Nederlanders gekozen voor andere delen van Italië.”

Net als veel andere clubs was FC Oegstgeest met een bijna voltallige selectie op trainingskamp in Torremolinos. ,,Het was daar geweldig in alle opzichten met dank aan de inzet van de club. Natuurlijk hadden we veel lol, maar er is weldegelijk ook hard gewerkt. Onze trainer Huig Jan Heeringa eist dat altijd dus ook tijdens zo’n trip. Ik vond het vooral prettig om te zien dat de mix die wij hebben van ervaren en jonge gasten echt veel met elkaar deden. Daar ligt ook een kracht van dit FC Oegstgeest. Nee, we zijn niet uit het hotel gezet. Ik las daar wel over. Dan moet je het wel erg bont maken.”

FC Oegstgeest gaat nu vol voor de prijzen. ,,Daar zal ik ook mijn uiterste best voor gaan doen. Tot nu toe gaat het lekker en ik pik mijn goaltjes mee. Aanvallend ligt mij meer, hoewel ik in al die jaren overal heb gestaan. Gelukkig enkel niet tussen de palen.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read