dinsdag, april 30, 2024
HomeVierde klasseMeerburgWarmunda en Meerburg houden hun doel schoon

Warmunda en Meerburg houden hun doel schoon

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Waar Warmunda in november ’23 nog knap won in Zoeterwoude-Rijndijk, lukte het Meerburg zaterdagmiddag niet om sportieve revanche te nemen. Veel lange ballen, een handvol kansjes en weinig vlotte combinaties, mede vanwege het slechte veld. Zo eindigde een typische 0-0 wedstrijd daadwerkelijk zonder doelpunten.

Meerburg is momenteel hard in de achtervolging op koploper Teylingen, dat onlangs verrassend verloor van Stompwijk’92 en Roodenburg. Vanmiddag kwam het nieuws dat de Sassenheimers wederom punten hadden verspeeld, ditmaal bij Nicolaas Boys. Reden te meer voor Meerburg om een stapje extra te zetten. Warmunda staat ondertussen veilig in de middenmoot en lijkt op tijd zomervakantie te hebben. Beide ploegen kunnen uiteraard nog wel een gooi doen naar de derde periode.

Meerburg en Warmunda tastten wat af aan het begin van de wedstrijd. De ploegen sloegen veelal het middenveld over en probeerden de rappe aanvallers in stelling te brengen. De grootste kans was voor Jesse Jasperse, maar zijn poging vloog hard voorlangs. Aan de andere kant hoefde doelman Jesse Haak nauwelijks in actie te komen.

De wedstrijd ging gelijk op, maar de bezoekers kregen steeds meer de overhand. Meerburg zocht vaak de diepte via Lars Barthen en Floris Hazenberg. De buitenspelers speelden zich zo nu en dan goed vrij, maar daarna schortte het vaak aan een goede eindpass. Dit was ook een verdienste van de Warmonders. Verdedigend stond het goed bij Warmunda, waardoor doelman Wesley Kerkvliet weinig in actie hoefde te komen. Pogingen van Hazenberg en Max Van Steen troffen geen doel. Met name de knappe hakbal van de aanvoerder had een beter lot verdiend.

Warmunda leek ondertussen genoegen te nemen met een gelijkspel. De thuisploeg kwam er soms uit via Nick van Riessen of Kevin van Bentem, maar tot groot gevaar kwam het niet. Aan de andere kant kreeg Meerburg nog een vrije trap op de rand van de zestienmeter. De poging van Van Steen vloog hoog over, waar er toch wel wat meer in had gezeten.

Het laatste kwartier speelde zich voornamelijk af in het strafschopgebied van Warmunda. De grootste kans was voor Shivan Chaigneau, maar zijn poging van dichtbij werd sterk verdedigd. In de allerlaatste seconde kwamen de blauwwitten er nog eenmaal gevaarlijk uit. Van Riessen kon zich echter net niet bekronen tot matchwinnaar. Zo eindigde de wedstrijd met de brilstand, terwijl er misschien wel iets meer in had gezeten voor Meerburg.

Warmunda gaat komende week op bezoek bij NSV’46. Eerder dit seizoen won de ploeg van Barry van Rijn en Remco Breuer met maar liefst 5-1. Meerburg zal proberen in het spoor te blijven van Teylingen, maar moet dan wel zien af te rekenen met Stompwijk’92.

Warmunda – Meerburg 0-0 (0-0).

Basisopstelling Warmunda: Kerkvliet, Rajabzadeh, Van Leeuwen, B. Van Noort, Korenvaar, Holverda, Van Velzen, Kremers, Van Bentem, Van Kesteren, Van Riessen.

Basisopstelling Meerburg: Haak, M. Klumperman, S. Hazenberg, Straathof, Verra, Chaigneau, Jasperse, Van Haastert, Barthen, Van Steen, F. Hazenberg.

Must Read