zondag, april 28, 2024
HomeZaterdagVierde klasseWarmunda recht rug en pakt punt

Warmunda recht rug en pakt punt

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Het zag er halverwege de wedstrijd Nicolaas Boys- Warmunda niet best uit voor de bezoekers. De thuisploeg leidde op dat moment met 2-0 en de Overbos-ploeg moest het tweede deel van de wedstrijd ook nog eens met tien man verder. De ploeg van Barry van Rijn wenste zich echter niet gewonnen te geven en knokte zich, via twee doelpunten van Kevin van Bentem, naast de Nieuwveners. Het treffen had voor de Warmonders een nog mooier einde kunnen krijgen, maar een derde doelpunt, van de ingevallen Robert Steemers, vond geen genade in de ogen van de scheidsrechter (2-2).

Warmunda-aanvaller Stan van Rijn zag het als volgt: ,,Dit was echt een wedstrijd met twee gezichten. Voor rust was Nicolaas Boys beter. Zij wonnen veel duels en we kwamen al snel op achterstand. Na de rode kaart voor Sohrab Safi, hij moest na twee keer geel het veld verlaten, scoren zij ook nog de 2-0. In de rust hebben we met elkaar afgesproken dat we zouden blijven strijden en dat is goed gelukt, kun je wel zeggen. We besloten om wat meer in te zakken en te gokken op uitbraken via onze snelle aanvallers en dat leverde al snel resultaat op. Kort na rust maakte Kevin van Bentem de 2-1 en tien minuten later schoot hij ook de 2-2 binnen. Jammer dat vlak voor tijd het doelpunt van Robert Steemers werd afgekeurd, maar uiteindelijk voelde het resultaat wel aan als een winstpunt.”

,,We behouden onze voorsprong op Nicolaas Boys en klimmen, door het verlies van NSV’46, wat verder op de ranglijst. Volgende week komt SJZ op bezoek en dat kan ook weer een mooie wedstrijd worden. We verloren daar, in de openingswedstrijd van het seizoen, dus we hebben wat recht te zetten. Onze laatste verliespartij dateert alweer van oktober vorig jaar en deze reeks willen we zo lang mogelijk vasthouden. De verschillen in deze klasse zijn klein, dus wie weet wat er dit seizoen nog voor ons mogelijk is. We hebben vandaag weer bewezen dat we een ploeg zijn die lastig is te verslaan en dat geeft veel vertrouwen voor de rest van dit seizoen’, aldus Van Rijn tot besluit.

Nicolaas Boys- Warmunda 2-2 (2-0) 10. 1-0, 40. 2-0, 52. Van Bentem 2-1, 62. Van Bentem. 2-2.

Basisopstelling Warmunda: Kerkvliet, Rajabzadeh, Van Leeuwen, B. van Noort, Korenvaar, Safi, M. van Noort, T. van Dam,  Van Rijn, Van Kesteren, Van Bentem.