maandag, april 15, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenAls een brasem in zoetwater

Als een brasem in zoetwater

-

Slechts achtendertig minuten voetbal leverde GHC niet alleen een definitieve zege op bij Polanen (1-5), maar ook drie plaatsen winst op de ranglijst en zelfs zicht op de eerste periodetitel. Nieuwkomer GHC voelt zich als een brasem in zoetwater in de tweede klasse.

Vanzelfsprekend duurde het duel als altijd negentig minuten, maar GHC diende voor de tweede keer sinds 11 september af te reizen naar Monster. Niet ver na rust bij een stand van 1-3 werd het duel tussen de blauwpaarsen en de ploeg van Dennis Olman en Kees van Tongeren destijds gestaakt. Gevreesd werd voor een kuitbeenbreuk van Marc Ouwerkerk en bij 1-3 werden de ploegen voortijdig naar de kleedkamer gedirigeerd. Uiteindelijk, zo bleek enkele dagen later, bleek de blessure mee te vallen van de van Voorschoten’97 overgekomen back.

Bij de hervatting, zeven minuten na rust, stond Ouwerkerk zelfs weer aan de start. ,,In de voorgaande twee duels heb ik ook al speeltijd gehad. De schade viel mee. Er was uiteindelijk sprake van bloedophoping in de vaten. Als nieuwe speler bij een club wil je natuurlijk wel wat laten zien. Na vier weken fysio kon ik weer aansluiten.”

Olman was zes weken terug blij met de 1-3 voorsprong, maar hoofdzakelijk zwaar ontdaan van de blessure van één van de aanwinsten voor de Groene Hart Combinatie.

Inmiddels is de zorg dus verdwenen richting de linkervleugelverdediger, maar is aan Olman af te lezen dat het plezier er ook nog eens van afspat bij zijn nieuwe avontuur na FC Boshuizen. De Hagenees blijft naast buitengemeen tevreden echter ook kritisch.

,,We zijn af en toe nog niet volwassen genoeg en zullen stappen moeten blijven maken in de denkwijze. Ook als we straks gaan verliezen, en dat gaat echt wel gebeuren, zullen we daar mee om moeten gaan. Met deze groep moeten we middenmoot kunnen spelen en alles daarboven is mooi meegenomen.

In het Westland moest GHC in eerste instantie stand zien te houden, om daarna te kijken of er een grotere uitslag kon worden neergezet. Op het fraaie complex van Polanen, recent nog bezocht door een kolonie rivierkreeften, zou de thuisploeg gaan stormen. Even alle hens aan dek dus voor de tricolores en zorgen om de beginfase schadevrij door te komen. Die missie slaagde. Danny Maaskant zette zijn hoofd een keer tijdig tussen bal en aanvaller en doelman Danny Mooyman redde een keer kordaat op een schot uit de tweede lijn van Regilio Reincke.

Hoewel de tegenwind GHC wat moeite kostte, kwam Polanen niet verder dan een briesje. Om die reden schakelde de Leidse formatie over op de tweede missie, te weten doelpunten maken. Olman hield zijn spelersgroep vantevoren al voor om nog minimaal twee treffers toe te voegen aan de drie goals die eerder al waren geproduceerd.

Daarmee zouden niet enkel Zevenhoven en LYRA op de ranglijst worden gepasseerd, maar kon er ook een licht voordeel ontstaan ten opzichte van RCL.

De Haagse oefenmeester was achteraf niet geheel tevreden met de rol van de aanvallers, maar zag Polanen naar tevredenheid nog wel twee keer af trappen. Spitsvondig vond Richard Versteden tweemaal het net, maar dat hadden er zomaar vier kunnen zijn.

Op de slotdag van de eerste periode ontvangt GHC hekkensluiter RAS. Bij winst zullen er op de Vliet duimen worden gedraaid. Polanen kan behulpzaam zijn door SVC’08 te stuiten. Het zou een onverwacht extraatje zijn voor GHC, want in het Leidse kamp hield niemand er rekening mee om te participeren in de strijd om de eerste periodetitel. De glimlach bij Olman zal in elk geval blijven, ook als de eerste te verdienen prijs uitblijft. Zijn missie ligt immers al ver voor op schema.

Polanen- GHC 1-5 (1-3). 3. Brandt 0-1, 17. Versteden 0-2, 37.Van Velden 1-2, 39. Coret 1-3, 79. Versteden 1-4, 80. Versteden 1-5. Scheidsrechter: Slootweg. Toeschouwers: 60.

GHC: Mooyman, Van Voorthuizen, Maaskant, De Roode, Ouwerkerk, Weekhout, Rietkerk, Schouls, Versteden, Gonlag, Coret. 

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read