ts-sjzSJZ is er niet in geslaagd om in vijfenveertig minuten een 1-0 achterstand om te buigen in een driepunter. Nadat het duel eerder werd gestaakt vanwege een blessure van de scheidsrechter, kreeg het duel gisteren een vervolg. De thuisploeg liep uit naar 3-1.

Aanvoerder Kevin Bos vond het maar niks om voor 45 minuten te moeten komen opdagen.

,,Het is heel raar. Voor je het in de gaten had, stond je alweer onder de douche. Enkel onze start was hoopgevend, maar daarna werden we op alle fronten afgetroefd en werd het dus een waardeloze middag.”

SJZ kwam even na rust nog wel op gelijke hoogte en er leek dus wat te halen in de buurt van het Prins Clausplein. ,,Dat was ook ons idee. We dachten ook dat het goed zou komen en dat we dit zespunten duel naar een goed einde konden brengen. Na de 1-1 van Hans (Coret op aangeven van Joost Spierenburg, red.) was het gedaan met onze daadkracht. Zij maakten op fantastische wijze 2-1 en hun derde goal werd gemaakt na zwak verdedigen aan onze kant. We hadden een flinke wind tegen trouwens. Maar nee, dat is niet de reden van dit verlies en zeker geen competitievervalsing. We kwamen toch ook op 1-1? Nee, deze nederlaag moeten we puur en alleen bij onszelf zoeken.”

Nog even terug naar vorige week. Winst bij Meerburg. Groot feest aan jullie kant van het dorp? ,,We hebben wel een gezellig feestje gehad ja. In café De Meester. Het was voor ons niet enkel een overwinning op de buren, maar vooral voor de ranglijst was die zege belangrijk. Ik denk ook dat de tweestrijd daar meer leeft. In elk geval was het dus nu super geweest om weer op gelijke hoogte te kunnen komen met Voorschoten’97. En we zouden een gaatje hebben geslagen naar SVLY. Jammer, het mocht niet zo zijn.”

Na de flitsende start is SJZ wat teruggevallen, maar een hoge klassering lijkt zeker tot de mogelijkheden te horen. Hoe zit jij daar in als captain van het team?

,,Vorig jaar verloren we aardig wat duels net aan. Dat was al met een jonge ploeg, waarin veel voetbal zit. Nu valt alles beter op zijn plek en we zijn voor alle ploegen een lastige tegenstander. Voor SVLY gaf Ronald (Rosdorff, red.) aan dat we moesten gaan voor zeven punten uit drie duels. Dat kunnen er voor de winterstop dus nog maar zes worden. Maar die moeten er dan ook komen.”

Maar hoe reëel is dat?

,,Dit SJZ moet gewoon naar de eigen kracht kijken. SVLY is wel de beste ploeg denk ik in de klasse, maar wij hebben zelf ook een heel behoorlijke ploeg. Zij zijn fysiek en technisch wat verder, maar het verschil is heel klein. We hebben tegen Teylingen en FC Lisse onnodig punten gemorst. Met die constatering en een blik op de ranglijst blijkt dus dat we hoge ogen moeten kunnen gooien. En die gedachte leeft ook zeker binnen de selectie. Vandaar ook dat de teleurstelling ervan afdroop na deze halve wedstrijd.”

Voor de winterslaap treft SJZ nog Alkmania en Foreholte. Hoe schat jij die potten in?

,,Alkmania is natuurlijk de club waar Ronald heeft gezeten. Alleen voor hem al moeten we dus winnen. Dat zijn we ook aan onze stand verplicht. Foreholte is voor SJZ vrijwel altijd lastig en ook een jonge ploeg. Als we daar echter snel scoren, verwacht ik geen problemen. Wat ik al zei, wij moeten het alle ploegen lastig kunnen maken. Dat hebben we tegen SVLY verzuimd.”