Ze hielden hun doel schoon of voorkwamen meer tegentreffers. Ze schakelden hun mannetje uit of gaven de ene na de andere assist. Of ze scoorden of speelden als het cement tussen de linies. De toppers van de week..

Eerste en tweede klasse

De achtste speelronde leverden voor de eerste-en tweedeklassers in de regio slechts drie keer de volle buit op. Of er waren weinig spelers die een topniveau haalden of er waren er juist zoveel, waardoor de punten juist verdeeld moesten worden. Net als in de voorbije weken zijn er nog steeds twee spelers die ver voor het peloton uitfietsen. Die namen kunnen we stilaan dromen: Gary Mendes Rodriques van FC Boshuizen en Mark Tetteroo van Oegstgeest. Met de verdediger van de ploeg van Arie van Duijn spraken wij deze week en dat interviewtje is reeds terug te vinden op de site. Zoals gezegd waren er weinig toppers, maar ze waren er wel: Ramon Bakker (Oegstgeest), Mike Koenders (SJC) en Patrick Noort (UDO) kregen een tien met een griffel, of beter omschreven drie punten erbij voor het spelersklassement op leidenamateurvoetbal.nl. Hulde aan de respectievelijk middenvelder, aanvaller en doelman. Twee punten werden er wel massaal uitgedeeld. Op een rijtje: doelman Erwin van der Nagel (Valken’68), verdedigers Mohamed Abdela (FC Boshuizen), Mo Moudou (FC Rijnvogels), Michael van Voorthuijzen (GHC), Derk Hachmang (Oegstgeest) en Ricardo van Oevern (Roodenburg), middenvelders Gary Mendes Rodriques (jawel, !), Michael de Roode (GHC), Koos Habraken (UDO) en Ronald Kuijt ( Valken’68) en tenslotte de aanvallers Artan Recica ( Valken’68), Richard Versteden (SJC), Tom Oude Veldhuis (RCL) en Carl Kraayenoord (FC Rijnvogels). Ook werd er nog een reeks ‘eentjes’ weggegeven, maar dat alles is ook aanstaande vrijdag inbegrepen in de totaalstaand, die dan weer zal worden gepubliceerd.

Derde en vierde klasse

Akelig spannend. Zo kan de strijd in de bovenste regionen van het spelersklassement der derde-en vierdeklassers worden omschreven. Spelers verdingen elkaar om de beste te worden en in de wandelgangen krijgt onze redactie ook mee naar de klassementen nauwgezet in de gaten worden gehouden. Helaas kreeg de redactie geen feedback terug afgelopen weekend van ASC en Stompwijk, dus de spelers van die clubs zullen teleurgesteld zijn. Een oproep derhalve om de punten alsnog door te geven. Deze kunnen dan met terugwerkende kracht worden verwerkt. Van Kagia kreeg de redactie ook geen punten, maar trainer Ramon Hageraats vond ook niet dat zijn spelers recht hadden op een beloning. Dit keer werden twaalf spelers naar voren geschoven met een ‘3’ als waardering, het hoogst haalbare cijfer. Het gaat om de volgende toppers: Steven de Taeye (Warmunda), Sietse Fokkema ( vv Leiden), Lars van der Pijl (TAVV), Khalid Sabeg en Youssef Haraoui (beide Roodenburg), Martijn van Leeuwen ( Lugdunum), Sem Schilthuizen ( Leidsche Boys, za), Robin de Ruiter (Hazerswoudse Boys), Adi Mousaraf ( GOL Sport), Jeffrey Smeele en Daaf Mink ( beide FC Rijnland) en Melvin Dieke ( Docos, za). Niet minder dan zesentwintig spelers kregen van hun trainer/ leider of een andere persoon van hun club twee punten. De top twintig zit heel kort op elkaar, het verschil is namelijk maar vijf punten.

Alle standen zijn aanstaande vrijdag terug te vinden. Bij de eerste/ tweede klasse zijn ondertussen 106 spelers op de lijst aangemeld, bij de klassen daaronder ligt dat aantal nu op 263. Staat jouw naam er al tussen? Ga zo door. Mis je je naam nog? Ziet het als een uitdaging om er wat aan te doen.