HomeVoetbalnieuws-leidenPak rammel voor Oegstgeest en LSVV'70

Pak rammel voor Oegstgeest en LSVV’70

-

Op de tweede speeldag van de eerste ronde van de districtsbeker is er dinsdagavond weer tal van duels afgewerkt. Het leverde her en der een enkele afgelasting op en een onweersbui, maar ook een regen aan doelpunten.

Een beknopt overzicht van een aantal streekploegen:

FC Rijnvogels- RKAVV (0-1) 0-3

Trainer Frenk van der Kleij namens Rijnvogels: ,,RKAVV strafte de fouten goed af, terwijl wij in aanvallend opzicht veel te weinig hebben gebracht. De entourage en de beleving was duidelijk anders dan tegen Quick Boys afgelopen zaterdag. Een nederlaag in dit stadium is op zich niet verkeerd. Zo weten we dat we nog nergens zijn en dat de weg naar succes nog lang is.”

Valken’68- Voorschoten’97 (zo) (2-0) 3-1

Valken trainer Andries Wendt: ,,Een hele serieuze wedstrijd, waarin mij duidelijk werd dat Voorschoten ook een ploeg heeft die op termijn richting de tweede klasse kan gaan. Wij blijven op koers en dit was een prima overwinning.”

Aan Valkenburgse zijde scoorden Artan Recica, Harmen de Vries (vlak voor rust) en Stefan Zwaan. De tegentreffer viel rond de zeventigste minuut.

Alkmania- LSVV’70 (3-1) 6-2

Wim Mugge van de Leidse formatie: ,,Het was defensief een puinhoop bij ons. We begonnen nog goed, maar persoonlijke fouten zorgden voor een 3-1 achterstand halverwege. Na de rust hebben we het niet eens onaardig gedaan, maar gingen we weer een paar keer lelijk in de fout. We waren weliswaar incompleet, maar dat wil ik zeker niet als excuus gebruiken. Al met al viel me de tweede helft niet tegen, want zo lang zijn we nog niet bezig en dit was pas de tweede pot voor ons. Laten we het voor de rest gauw vergeten.”

Voor de gasten scoorden Wouter Huisman en Freek Jansen.

Football Factory- FC Rijnland (1-2) 2-4

Pieter van Schie van de thuisploeg: ,,We oefenden eerder tegen FC Rijnland (1-4), maar het ging nu beduidend beter. Bij vlagen konden we zelfs domineren, terwijl we nog lang niet de ploeg bij elkaar hebben, waarmee we straks hopen de competitie mee te kunnen ingaan. We hebben zeker bij 2-4 nog mogelijkheden gehad om dichterbij te komen, maar helaas lukte dat niet. Het raamwerk wordt stilaan neergezet, dus ik ben toch wel tevreden ondanks de nederlaag.”

Van Schie bracht zelf de eerste treffer op zijn naam ( ‘I am back’), terwijl Boy de Haas ook scoorde voor de Football Factory.

Roodenburg (za)- Foreholte (1-0) 2-0

Roodenburg-trainer Patrick Kamperveen: ,,In de eerste helft ging het redelijk makkelijk en kwamen we voetballend best uit de voeten. Na de pauze werd het moeizamer. Waarschijnlijk zat het trainingskamp ons in de benen. Foreholte kreeg al met al een halve kans, dus de overwinning was op zich zeker wel verdiend.”

Idris Pakasa scoorde op aangeven van Wesley Schreuder en de aanvaller zorgde voor de assist op Adem Aksoy (vlak voor tijd) voor de 2-0.

GOL Sport- Woubrugge (1-2) 2-3

Jan Wouters namens de bezoekers: ,,We waren wel beter, maar maakten het onszelf weer eens lastig. Ik kan er wel over mokken, maar het belangrijkste is dat we hier winnen. Ideaal is het nu eenmaal niet om doordeweeks om 19 uur te spelen. Ik heb als ik het positief benader best een aardig potje gezien.”

Voor de zaterdagvierdeklasser wisten Robin Stoof, Thijs Rodenburg en Robin Burgman het net te vinden.

GHC- GDA (?) 4-2

GHC-trainer Dennis Olman: ,,We hebben een aardige prestatie geleverd en zijn nu al geplaatst voor de volgende ronde. Dat is alvast in de pocket. De topklassers gaan ook instromen, dus van mij mag het een fikse uitdaging worden. Op de zege van vanavond was weinig af te dingen.”

Voor GHC, dat eerder Voorschoten’97 (za) klopte, waren Casper Spaan (2), Richard Guffens en Tim Slingerland trefzeker.

Oegstgeest- UVS 2 (0-3) 2-5

Verliezend coach Arie van Duijn: ,,Ik was ‘not amused’ over het eerste kwartier. Daarin was het niet veel soeps en kwamen we met 0-2 achter. Door een in mijn ogen betwistbare pingel werd het 0-3. Gelukkig kwamen we beter uit de kleedkamer, maar juist nadat Roy Dijkstar ons weer hoop had gegeven, scoorde UVS een doelpunt die niet goed gekeurd had mogen worden. Een vrije trap waarbij de bal niet stil lag, maar toch al werd genomen. Maar goed, uiteindelijk werd het dus 2-5 en heb ik toch wel perspectieven gezien, even los van de uitslag. Over anderhalve week moeten we er staan en vooral beter aan een duel beginnen.” Dijkstra was ook de maker van het tweede doelpunt.