vrijdag, april 19, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenGemengde gevoelens bij Alphia, Kagia en derdeklassers (za)?

Gemengde gevoelens bij Alphia, Kagia en derdeklassers (za)?

-

Vandaag zijn de indelingen bekend geworden voor het amateurvoetbal seizoen 2011/2012.

Her en der een indeling die te verwachten viel, maar zeker ook enkele verrassingen die niet overal met gejuich ontvangen zullen worden. Hierbij een kort overzicht.

In de eerste klasse B van de zaterdagtak zullen FC Rijnvogels, RCL en GHC elkaar gaan tegenkomen. Eerder moesten de Katwijkers wel eens de degens kruisen met Voorschoten 97, maar al enige tijd waren de mannen van de Kooltuin de enige ploeg uit de regio. Nu staat er dus ook een tripje naar Leiden en Leiderdorp op het dagmenu. Breukelen is een opvallende ploeg in deze klasse. Deze ploeg kwam immers al jaren uit in district West I.

 

Een klasse lager hebben Roodenburg en Oegstgeest gezelschap gekregen van Valken’68. De drie clubs ontmoeten elkaar in de tweede klasse C, met doorgaans bekende tegenstanders.

Nieuw is HVC’10 uit Hoek van Holland. Deze opponent werd afgelopen seizoen kampioen in de derde klasse C.

 

De derde klasse is flink door elkaar geschud. Vorig seizoen waren er nog negen regioclubs terug te vinden in de derde klasse A. Daarin zullen nu enkel Koudekerk en TAVV gaan spelen. De Ter Aarders werden het afgelopen seizoen kampioen van de vierde klasse. In 3B zijn de drie Leidse clubs ingedeeld: vvLeiden, Lugdunum en LSVV’70. Andere ploegen zijn onder meer sv Houtwijk, KMD, Naaldwijk en de zaterdagtak van Westlandia.

Kagia is zelfs verkast van district twee naar een. De Lisserbroekers zijn de vreemde eend in de bijt in de klasse met clubs uit de regio Haarlem. Zo zal Ramon Hageraats onder meer gaan spelen tegen EDO, Argon, Voorland en het stokoude Koninklijke HFC.

 

In de vierde klasse A zijn de reisafstanden ronduit klein, want alle regioploegen werden aan elkaar gekoppeld. Nieuwkomers zijn Leidsche Boys, DoCoS en Blauw Zwart. Degradanten Woubrugge en Hazerswoudse Boys komen elkaar ook weer tegen in deze klasse. De enige ploeg die in 4B zal gaan uitkomen is Alphia. De Alphenaren zullen de TomTom nodig hebben met clubs als Hermandad, SPV’81 en SVS.

 

Bij de zondagclubs zijn in de eerste klasse SJC, FC Boshuizen en promovendus UVS tot elkaar veroordeelt. Ook ADO en VELO kwamen met UVS mee. Er kan nu al reikhalzend worden uitgekeken naar de Leidse derby tussen Boshuizen en UVS. Nieuw is Pancratius, terwijl uit district Zuid Papendrecht overkwam, ooit een tegenstander van de blauwwitten in de hoofdklasse.

 

Alphen, dat via de nacompetitie de tweede klasse wist te bereiken, is ingedeeld bij UDO dat serieus aan de boom wil schudden in de top van de tweede klasse. In de tweede klasse C zijn Nieuwkoop, Oliveo en Olympia o.a. te bestrijden ploegen.

 

De derde klasse A is zonder meer interessant te noemen met tal van regioclubs. Zo staan er streekderby’s op de rol tussen Foreholte, FC Lisse, Meerburg, ROAC, SJZ, Teylingen, Voorschoten’97. De burentwist tussen Alkmania en DOSR zal echter ongetwijfeld de meeste toeschouwers op de been brengen.

 

De laagste klasse levert ook een treffen op met heerlijke affiches. De dertien ploegen komen allen uit de Leidse regio. Op een rijtje: Altior, ASC, Bernardus, Kickers’69, MMO, Stompwijk’92, Van Nispen en Warmunda. Uit de sleutelstad zullen DoCoS, Leidsche Boys, GOL Sport, FC Rijnland en Roodenburg alles uit de kast halen om boven te drijven.

 

De speeldagenkalender en de indelingen zijn hier te vinden.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read