zondag, mei 26, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenGHC mist promotie naar tweede klasse

GHC mist promotie naar tweede klasse

-

Eelco Fielemon beleefde tegen in de promotiewedstrijd tegen Soccer Boys niet zijn ’finest hour’. De trainer van GHC zag zijn ploeg op het Alphense Sportpark De Bijlen met 2-1 tenonder gaan. Waarmee Fielemon de Vlietbewoners maar nipt niet naar de tweede klasse – wat voor GHC de hoogste positie zou zijn geweest – heeft kunnen brengen.

Fielemon, die tegen de verwachtingen in ook volgend seizoen de verantwoordelijk man op De Vliet blijft, kan met opgeheven hoofd terugkijken op een competitie waarin hij van GHC van een bleek voetballende ploeg langzamerhand een goed lopende machine maakte. De resultaten waren niet altijd even goed, maar het voetbal werd wel steeds beter. Dat lieten de Leidenaars een ruim deel van de eerste helft ook zien. ‘We zijn zeker niet weggespeeld,’ meende Fielemon terecht. ‘Waren we dat wel geweest dan had ik vanavond rustiger geslapen.’

De gedreven oefenmeester zal dus een slechte zaterdagnacht hebben gehad, want in die eerste helft kreeg GHC de troeven in handen om promotie te bewerkstelligen. Met Danny Kromwijk op de linkervleugel en Richard Guffens in de punt van de aanval stelde GHC de defensie van Soccer Boys direct voor problemen. Binnen vijf minuten liet Kromwijk na een uitstekende actie een voorzet los, die op een haar het koppende hoofd van Guffens miste. Eenzelfde actie van Michel Schouls aan de andere kant werd door de Leidse centrumspits net voorlangs getikt.

Drie minuten later was het wel raak. Schouls dreigde de bal af te spelen, maar ging in plaats daarvan in het Bleiswijkse strafschopgebied op avontuur. Hij vond de opgekomen verdediger Ron Annokee die met het hoofd de bal in het Bleiswijkse doel sloeg. GHC kreeg kreeg met Guffens – in de lucht door de Bleiswijkers vrijwel niet te bestrijden – nog een prima kans maar diens hakbal hobbelde voor het doel langs. De Leidse doelman Freek Zandbergen moest pas vlak voor rust echt aan de bak door redding te brengen op een kopstoot van Mike van der Steen.

Het was de opmaat naar een tweede helft waarin Soccer Boys de dienst uitmaakte. Na acties van Jan van Egmond ( in de handen van Zandbergen) en de klasserijke voetballer Jesper van den Bosch (hij vertrekt naar  eersteklasser XerxesDZB) besloot trainer Wim Eilander tot de spreekwoordelijke gouden wissel. Raymond van Rijn stond nog geen minuut in het veld of hij profiteerde van een blunder van doelman Zandbergen. Die knalde bij het uitverdedigen de bal tegen het lichaam van ploeggenoot Danny Plezier, waarop Van Rijn zijn eerste balcontact geheel vrijstaand in goud kon omzetten: 1-1.

‘Dit was funest voor de rest van de wedstrijd,’aldus Fielemon, die de betrouwbare Zandbergen niets kwalijk nam. ‘Dat verdiend hij ook niet.’ De ongelukkige doelman verklaarde na afloop dat zijn ploeggenoten hem niet lieten vallen. Belangrijk vond hij, ‘want de volgende bal moet je weer hebben.’ Zandbergen had evenwel de pech dat nog geen twee minuten na de gelijkmaker de 2-1 door de Bleiswijkse aanvoerder Aziz Ben Chamach werd binnengetikt. ‘Als zo’n bal tegen je benen komt en er toch ingaat, dan weer dat het tegenzit,’ sipte hij.

De Vlietbewoners kunnen zich dus weer opmaken voor weer een seizoen in de derde klasse. Beter misschien ook, want dit GHC was niet klaar voor een niveau hoger, hoewel Fielemon die uitdaging graag had aangenomen. ´Daar hadden we onze huid duur verkocht.´ Dat hoeft dus niet, al wordt het wel een jaar zonder Guffens, die naar Amerika vertrekt. Voor hem in de plaats keert aanvaller Robin Holverda van Voorschoten´97 terug op het oude nest. In diens kielzog komt ook verdediger Tim Gonlag, die herenigd wordt met middenvelder Elmer Weekhout. Waarmee GHC in elke linie wel een speler heeft met Voorschotense roots. Een indicatie?

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read