artikel image_GHC_3Jeroen Peschier is dit seizoen de nieuwe eerste keeper van GHC. Weliswaar verloor zijn ploeg afgelopen weekend van Smitshoek, maar het slot op de deur heeft het voortreffelijk naar zijn zin en geniet van de club en de prima prestaties.

Dennis Olman had al zijn verontwaardiging uitgesproken over de invalshoek die Smitshoek nam ten aanzien van het spel van GHC. ,,Wij zouden een counterploeg hebben. Nou, dan hebben ze hun huiswerk niet best gedaan. Ze stonden dan ook met open mond na het zien van vooral de eerste twintig minuten.”

Peschier had dat ook gezien en snapte ook niet goed waarom Smitshoek GHC kennelijk zo anders had gezien in de voorgaande duels. ,,Dennis Olman wil met ons altijd vooruit spelen, dus ze sloegen de plank mis. We speelden namelijk niet anders dan in eerdere wedstrijden. In elk geval paste Smitshoek zich ook weer aan en dat is toch een pluim op onze hoed.”

De doelman, die de concurrentiestrijd met Mohamed el Kourai aan moest gaan vanaf het begin van het seizoen, vond niet dat GHC recht had op een nederlaag.
,,De 1-0 was onnodig. Na die twintig minuten zakten we wat weg, maar in de tweede helft hebben we ook weer vol gas kunnen geven. Eigenlijk hebben ze maar 1 grote kans gehad, maar dat was wel meteen een doelpunt.”

Peschier baalde van de nederlaag, maar hij staat volledig achter zijn eerder genomen beslissing om RKAVV te verruilen voor GHC. ,,Ik heb het echt onwijs naar mijn zin. De club heeft mij prima opgevangen. Voor GHC heb ik mijn hele leven bij RKAVV gezeten. Daar ben ik ook twee keer kampioen geworden van de reserve hoofdklasse en de reserve eerste klasse met het tweede. Ook heb ik 2, 5 jaar in het eerste gekeept, maar daar verloor ik mijn basisplaats. Ik was er echter van overtuigd dat ik het niveau van het eerste aan kon. Op een zeker moment ben ik in gesprek gekomen met Dennis Olman, die ik al kende uit zijn periode FC Boshuizen. GHC wilde mij graag hebben en ik zou een serieuze kans krijgen. De overgang heb ik dus gemaakt en ik heb mijn kans gepakt, ondanks het feit dat Mo een hele sterke concurrent is. Het is heerlijk om het vertrouwen te genieten. Daarvoor baalde ik ook laatst zo dat ik een forse fout maakte bij BVCB. Ik kan me dat zelf erg aanrekenen, want ik vind dat je heel kritisch op jezelf moet zijn. Zeker als keeper.”

Wat wist Peschier eigenlijk vooraf van GHC? ,, Eerlijk gezegd weinig. Ik heb ze zien spelen in een oefenpot vorig seizoen en tegen SVC’08 voor de competitie. Toen bevielen ze me al. De speelwijze is leuk. Het betekent wel dat ik continue scherp moet zijn, want we spelen met veel ruimte in de rug.”

Over zijn keeperstrainer is hij als net zo tevreden als over zijn ploeggenoten waar hij graag na afloop een biertje meedoet. ,,Fabian (Schouten, red.) is een hele fijne gozer. Hij was zelf ook een prima keeper met een vreselijke goeie trap. Hij legt ze neer waar hij ze hebben wil. Daarom moet ik ook tijdens een training vol aan de bak, want anders blijf ik vissen bij hem. Ik heb daar in elk geval veel profijt van, want je schiet als doelman niet zoveel op met een trainer die de bal acht van de tien keer in de ballenvanger schiet. Misschien heb ik trouwens met RKAVV ook nog wel tegen hem gespeeld toen hij bij Rijnvogels keepte, maar dat is dan onbewust geweest.”

De wedstrijd tegen Capelle voor de beker van vorige week zag Peschier vanaf de kant. ,,Dat is nu eenmaal de afspraak. Mo heeft ook recht op zijn minuten en als hij goed keept is dat alleen maar aangenaam om scherp te blijven in de concurrentiestrijd. Het was van de kant ook genieten geblazen trouwens. Jammer dat we het tegen Smitshoek qua resultaat niet door hebben kunnen trekken.”