dinsdag, april 23, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenLat ligt hoog bij Jan Wouters (Woubrugge)

Lat ligt hoog bij Jan Wouters (Woubrugge)

-

Woubrugge won dit weekend met 4-2 van MMO tijdens de Kaag en Braasem Cup. Al voor rust had de ploeg van trainer Jan Wouters het verschil gemaakt. Hoe staat de degradant van het vorige seizoen ervoor?

Woubrugge leek zich vorig seizoen keurig veilig te spelen en de tegenstanders roemden doorgaans ook de speelwijze van de groenwitten. Toch ging het fout in de laatste speelronde en degradatie naar de vierde klasse werd een feit. Een klasse waaruit Wouters zo snel mogelijk weer wil vertrekken.

,,Het maakt mij niet uit hoe, maar we moeten met deze ploeg voor promotie gaan spelen. Daar zijn we nu nog niet klaar voor, maar daar zullen we hard naar toe gaan werken. Het fundament ligt er en we moeten het verloren terrein weer terug zien te pakken. Ik heb altijd de visie om ergens voor te spelen. Duidelijkheid toe naar de groep. Mochten we het niet redden dan mag ik zeker ook bij mezelf te rade gaan.”

 

Ben je al wat wijzer geworden van de eerste weken?

,,We hebben twee potjes gevoetbald. We verloren van DOSR, maar afgelopen weekend hebben we MMO teruggewezen. Absoluut twee nuttige wedstrijden, waarin we hebben laten zien dat er nog veel moet gebeuren. Compleet zijn we ook nog niet, dus er zal nog wel het een en ander wijzigen.  We misten twee spitsen, een middenvelder en de laatste man. Positief was dat we er nu vier maakten en dat we best scherp waren, zonder de tegenstander nou van de mat te spelen. Bij rust was het 3-0, maar daarna hebben we niet het vermogen om de bal lekker rond te tikken. MMO kwam nog terug, maar we bleven aan de goede kant van de score. In elk geval werd duidelijk dat er nog genoeg werk voor ons te versjouwen valt. Als we dik op voorsprong staan, kunnen we de knop kennelijk niet omzetten en de bal in de ploeg houden.”

 

Hoeveel man had je ter beschikking inmiddels?

,,Veertien, dus niet overdreven veel. Daar kwam nog bij dat de beide backs, De Wit en Verhulst, al voor rust geblesseerd raakten. We moesten dus al snel improviseren. Je ziet ook dat jongens uit het tweede moeten schakelen en dat kost tijd.”

 

Emiel Buntsma vertrok en dat is een aderlating.

,,Je moet kijken naar wat je hebt. Woubrugge is verder niemand kwijt geraakt en we hebben vorig seizoen ook aangetoond mee te kunnen, ook al hebben we het op zure wijze net niet gered. De groep moet nu weer wat verder zijn.”

 

Nadat Wouters werd bedankt voor zijn eerste bijdrage, nog even de doelpuntenmakers op een rij van het duel met de ploeg uit Hoogmade.

De eerste twee treffers kwamen op naam van Ferdy Dreef. Thommy van der Neut zette zijn handtekening onder de nummer drie, terwijl de laatste goal op naam kwam van Thijs Rodenburg. Woubrugge speelt nu nog een duel om de derde plaats tijdens de Kaag en Brasem Cup.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read