ts-kickers69Kickers’69 (zondag, 4a)- Kickers ‘69 degradeerde afgelopen seizoen naar de vierde klasse en verloor bovendien deze zomer vijf belangrijke spelers aan andere clubs. Melvin Angenent ging naar SJC, Bas van Ieperen naar Sportief, Tijs van der Hoorn verliet de Leimuidenaren voor Koudekerk, Joey van den Berg en Ramon Hendriks gingen hun geluk beproeven bij Voetbal Verenging Alphen.

Tot overmaat van ramp werd het team ook nog eens stuurloos na het vertrek van de trainer. Daarop nam trainer Kees de Roode het roer over en moest hij het doen met een smalle en jeugdige selectie. De Roode, die in eerste instantie bij de jeugd actief was bij Kickers, kreeg met een lastig karwei te maken: met jeugdige talenten weer een volwaardig derde klasse elftal opbouwen.

In de winterstop moet er echter geconstateerd worden dat het elftal nog niet helemaal naar wens presteert. Kickers is op dit moment terug te vinden op de twaalfde plaats van de ranglijst; het boekte pas één overwinning en ging drie keer met een puntendeling het veld af, maar volgens Kees de Roode had dat aantal punten veel hoger kunnen uitvallen.

De Roode: ,, We zijn in veel wedstrijden gewoon de betere ploeg – met uitzondering van de wedstrijd tegen GOL Sport (6-0). Vijf 100% kansen zijn gewoon niet genoeg voor ons om te scoren. We spelen natuurlijk met een jonge groep, maar daar valt nog wel wat te halen. Ook in mentaal opzicht kan er nog behoorlijk wat verbeterd worden. Als we goals te verwerken krijgen, is dat vaak funest en zeker als je zelf niet scoort. Ik zie trouwens wel dat de ploeg per wedstrijd erg groeit, ze zijn zó fanatiek, ze willen zo graag en ik eigenlijk ook wel. Ondanks de lage positie op de ranglijst is de sfeer binnen de groep dus erg goed.’’

Heb je het naar je zin bij Kickers? En heb je nog toekomstplannen?

De Roode: ,, Ja, ja, het is een hele leuke vereniging. De club loopt organisatorisch wat achter, maar het staat open voor verbetering. We gaan bouwen aan een nieuw elftal. Ik ben op dit moment al heel erg tevreden over de selectie en de aansluiting van jeugdspelers vanuit de A1, die ook door mij worden getraind. Door de smalle selectie zitten er nu af en toe als jeugdspelers op de bank bij het eerste en als ze het goed doen krijgen ze van mij de voorkeur. Soms vraag ik me wel eens af of dat niet te vroeg voor ze is, maar ze doen het gewoon erg goed. Er staat een goede lichting aan te komen bij Kickers; volgend jaar komen er waarschijnlijk zeven jeugdspelers over naar de selectie. Het plan is ook om op langere termijn – spreek over 2/3 jaar – weer terug te keren naar de derde klasse en daar wil ik absoluut aan meewerken.’’

Welk ploeg heeft tot nu toe het meeste indruk op jou gemaakt in de vierde klasse? En tot wat zijn jullie zelf in het resterende deel van het seizoen nog in staat?

De Roode: ,, MMO vind ik de beste ploeg met een sterk middenveld en een snelle aanval, Van Nispen is een goed team en Stompwijk is tot nu toe de verrassing voor mij. Hopelijk kunnen wij het zelf na de winterstop volledig goed maken. We moeten die kansen afmaken en dan komen we er wel. Ik ben optimistisch en zeg: middenmoot moet kunnen.”

Kickers’69, in cijfers:

Thuis: 6-2-6-18

Uit: 6-4-10-20

Totaal:12-6-16-38

Grootste overwinning: 1-5 tegen Leidsche Boys (uit)

Grootste nederlaag: 6-0 tegen GOL Sport (uit)