FC Boshuizen bleef lange tijd moeiteloos overeind tegen Neptunus Schiebroek, maar moest at the endof the day vol aan de bak om de drie punten mee terug te kunnen nemen naar Leiden (2-3).

 

Dat het toch nog een lastige middag werd voor Mario Koswal en zijn mannen, had in de ogen van de trainer vooral te maken met de arbitrage. ,,Bij 0-3 was er niets aan de hand. We kwamen fel uit de startblokken en konden met veel druk naar voren spelen. Vervolgens kregen we een strafschop tegen die kant noch wal raakte. Arash Mousavi zou een overtreding hebben gemaakt, maar hij heeft die speler die van achteren kwam nooit kunnen zien. Die speler wilde blokken. Echt totale onzin. Tot zover was er nog weinig aan de hand, maar in de tweede helft sloeg de vlam in de pan, omdat zij een tweede gele kaart kregen en verder moesten met tien man.”

 

Koswal vervolgt: ,,De scheidsrechter besloot om een afkoelingsperiode in te lasten. Dat was dan echt voor Neptunus, want wij hadden niks te maken met de incidenten op het veld. Na vijf minuten gingen we verder, het was trouwens halverwege de tweede helft, en vanaf dat moment was ons spel aangetast. Het werd 2-3 en nog hectisch, hoewel wij de klus definitief hadden kunnen klaren via de counter.”

 

De bevlogen trainer beklaagde zich ook over het feit dat de scheidsrechter een stuk of negen kaarten uitdeelde. ,, Ook vier voor ons. Ik ben van mening dat wij veel meer in bescherming moeten worden genomen. Wij willen altijd voetballen en moeten vaak de meest nare overtredingen slikken. Maar goed, de winst was een feit en we doen gewoonweg ‘lekker’ mee.”

 

Boshuizen is tweede en heeft slechts een punt minder dan het Haagse Quick en kent een prima start van het seizoen. ,,We zijn zelfs vijf weken koploper geweest en dat geeft natuurlijk veel vertrouwen. Het is jammer dat we Roberto (Escudero, red.) tijdelijk kwijt zijn, want zijn rust en coaching  missen we wel op het middenveld. Vorig seizoen hebben we lange tijd zicht gehad op een positie in de top 5 en nu staan we daar dus ruimschoots in. Dit heeft de club nodig, want we zijn op de goede weg. Straks kunnen we verder gaan bouwen op een nieuw complex. De tribune staat er al en we hebben allemaal zin in de verplaatsing. Deze club moet het hebben van vrijwilligers. Dat is elders niet anders, maar het kost moeite om alles draaiende te houden. We werken nu met zijn allen aan de toekomst en op het veld zijn we daar dus ook heel druk mee bezig met prima resultaten.”

 

Voor de ploeg van de Boshuizerkade scoorden Rafik el Ousrouti tweemaal en liet Gary Mendes Rodriquez andermaal van zich spreken met één treffer.