donderdag, mei 23, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenOp naar de negende speelronde...

Op naar de negende speelronde…

-

Als neutraal toeschouwer wordt het lastig om komend weekeinde een keuze te maken waar gekeken moet worden. Het aantal, op voorhand, boeiende duels is groot te noemen. Met het wekelijkse overzicht komen we de wedstrijden allemaal tegen.

Zaterdag

Eerste klasse

In alweer de negende speelronde spelen twee van de drie regioclubs een thuiswedstrijd. Dat het niet goed gaat met FC Rijnvogels is een open deur. Vorige week verloor de Katwijkse formatie kansloos van RCL met 3-0. Gevolg is dat de ploeg van de Mientlaan voorlopig eerder de deur van de tweede klasse zou kunnen open doen in plaats van de verlangde ‘hemelpoort’ van de hoofdklasse. FC Rijnvogels ontmoet zaterdag Delta Sport dat het aanmerkelijk beter doet. Het verschil op de ranglijst is al negen punten. De laatste thuiswedstrijd werd door Rijnvogels wel gewonnen, dus wellicht komt daar een sprank hoop uit voort op betere tijden. RCL, vorige week dus winnend, gaat op bezoek in Delft bij Vitesse. Die ploeg bungelt net als Rijnvogels bij de ondersten van de eerste klasse. RCL is aan een uitstekende serie bezig. Uit de laatste vier duels werden negen punten behaald. GHC is inmiddels in zicht. Het verschil is slechts twee punten, waarbij RCL ook nog een wedstrijd tegoed heeft tegen de rode lantaarndrager Leonidas. GHC gaat het thuis opnemen tegen Nootdorp. Een bijzonder aantrekkelijk affiche, want de ploegen staan in elkaars kielzog op de respectievelijk vijfde en vierde plaats. Enkel het duel Rijnvogels tegen Delta Sport werd van dit trio wedstrijden ook vorig seizoen gespeeld. In Katwijk werd het 0-3.

Tweede klasse

Roodenburg mag op eigen veld gaan aantreden tegen Forum Sport. De Leidenaren zijn de laatste weken niet in beste doen en zijn dan ook ver weggezakt op de ranglijst. Vorig seizoen finishten de ploegen in Leiden- Noord op 1-1. Roodenburg verloor afgelopen weekend bij Haaglandia mede doordat de ploeg opvallend genoeg de assists gaf voor de doelpunten, in de ogen van trainer Patrick Kamperveen. Het ziet er wel naar uit dat de blauwzwarten weer kunnen beschikken over meer scorend vermogen, nu de ploeg weer compleet is. Oegstgeest gaat zich opmaken voor een duel bij SVC’08. Bij winst kruipt de ploeg van Arie van Duijn naar deze opponent toe, maar bij een nieuwe nederlaag pakken de donkere wolken zich langzamerhand samen boven de Voscuyl. Valken’68 en HVC’10 staan in Valkenburg tegenover elkaar. De eerste twee maanden zijn de Valkenburgers ongeslagen doorgekomen, maar vijf gelijke spelen zorgden wel her en der voor onnodig puntenverlies. Al met al won Oegstgeest pas één keer, Roodenburg zegevierde een keer meer, terwijl Valken’68 drie keer de felicitaties in ontvangst mocht nemen.

Derde klasse

In district West I wordt het voor Kagia tijd om te gaan winnen. Na een reeks nederlagen is de ploeg ver weg van de middenmoot. De komende weken speelt de ploeg van Ramon Hageraats tegen andere ‘mindere goden’, te beginnen bij hekkensluiter VVC dat enkel een gelijkspel behaalde en verder louter nederlagen diende te slikken. Daarnaast scoorde de ploeg uit Nieuw-Vennep pas zes keer. In 3A komen Koudekerk en TAVV elkaar tegen. Koudekerk verloor vorige week van de nummer laatst en is nu zelf weer in last. De Ter Aarders haakten af bij de koplopers en moet zien te voorkomen dat de ploeg van Marcel Valk het onderlinge verschil verkleint tot twee punten. De laatste ontmoeting in competitieverband, twee seizoen terug, eindigde in een ruime zege voor de roodbroeken (4-0).
In 3B spelen LSVV’70 en Lugdunum een thuiswedstrijd. En dat tegen elkaar. Beide ploegen spelen hun thuiswedstrijden, de studentenvereniging is eigenlijk ‘te gast’, immers in de kikkerpolder. Alle onderlinge vriendelijkheden zullen zaterdagmiddag vast worden verdrongen door bittere ernst. Beide ploegen proberen weg te komen uit de gevarenzone, maar slagen daar maar niet in. LSVV start het duel met een kleine voorsprong op Lugdunum, dat voorlopig onder de hoede staat van Hans van As na het noodgedwongen vertrek van Ed Kluivers.
vv Leiden loopt ook niet over van punten, maar gezien het spel is de verwachting dat de ploeg van Fred Filippo spoedig punten gaat halen. Dat zal dan in eerste instantie moeten gebeuren bij Die Haghe. Een lastige klus, want die formatie won al vier keer op eigen bodem en liet zo alle tegenstanders puntloos huiswaarts keren.

Vierde klasse

Voorafgaand aan het seizoen was de verwachting dat het duel tussen Blauw Zwart en Hazerswoudse Boys een topper zou zijn. De Wassenaarders losten die verwachtingen vooralsnog wel in, maar de ploeg van Andre Eggerding is flets gestart. Dat kan niet worden gezegd van Leidsche Boys en VVSB, die elkaar in Leiden gaan treffen. De mannen van Henk de Cler klommen al naar de vierde plaats, nipt voor de Noordwijkerhouters. Het is dan ook de vraag welke ploeg kan aanhaken en wie er voorlopig in het stof gaat bijten. Woubrugge heeft een op papier minder zware klus bij SVOW, dat vorige week wel de punten ophaalde bij Football Factory. Woubrugge heeft op dit moment twee punten minder dan de leiders, Blauw Zwart en DWO. Een Leids onderonsje staat op de rol tussen Football Factory en UVS, dat vorige week verrassend won van DWO en enige distantie nam van de onderste ploegen. Laatste is nog altijd GWS, dat gastheer is zaterdag van middenmoter DoCoS. De Sassenheimers smaakten nog niet het genoegen van een winstpartij. In 4B wil Alphia in de achtervolging blijven op DCV, dat nog geen enkel punt morste. Ted van Berkels ploeg deed dat ook pas één keer en is keurig tweede. Kamerik is de volgende in de rij die er in Alphen aan zal moeten geloven, zo wenst men bij de club die dolgraag wil terugkeren in de derde klasse.

Zondag

Eerste klasse

Het eerste feestje is al achter de rug in Leiden. FC Boshuizen verzekerde zich vorige week van de eerste periodetitel. De Boshuizerkade-ploeg is echter van zins om voor meer prijzen te gaan. Zondag wacht de klus bij Nieuwerkerk, dat op eigen veld pas één keer de volle winst wist te pakken. SJC gaat op bezoek bij UVS in een regelrechte streekderby. De Noordwijkers liepen vorige week over VELO heen (8-1) en lijken stilaan in de gewenste vorm te komen. Tegenstander UVS won vorige week ook. Bij HVV werd het 0-2, waarmee Nico van der Salm zijn ploeg voor de eerste keer zag winnen op verplaatsing. SJC is gestegen naar de vierde plaats en wist dertien punten in de wacht te slepen. De Leidenaren lopen vooralsnog 1 op 1 en hebben de meeste tegentreffers geïncasseerd na de eerste acht speelronden.

Tweede klasse

Vorige week kwam de twee regioploegen, UDO en Alphen, in hun onderlinge duel niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Ook op de ranglijst hijgen de twee kemphanen elkaar in de nek. UDO heeft twee punten voorsprong, maar wacht een lastig karwei bij Delft dat op drift is geraakt en als tweede genoteerd staat. Alphen ontvangt Nieuwkoop, dat vorige week koploper Wilhelmus moest laten voorgaan.

Derde klasse

SJZ heeft al de polonaise gelopen na het eerste succes van het seizoen. De ploeg van Ronald Rosdorff sleepte de eerste periodetitel in de wacht. Desalniettemin liep dorpsgenoot Meerburg in en is het gaatje bijna gedicht. SJZ gaat nu op bezoek bij FC Lisse, wederom een niet eenvoudig te nemen klip. Meerburg gaat aan de hand van Jelle Korbee trachten in het spoor te blijven door SEP te ringeloren. Voorschoten’97 is vierde en lijkt zich ook meer en meer te gaan mengen in de strijd om de bovenste plaatsen. Op Adegeest komt het laag geklasseerde DOSR op bezoek. Na Voorschoten valt een gat naar onder meer Foreholte en Teylingen. De Voorhouters gaan het opnemen tegen Concordia, terwijl Teylingen goede zaken kan doen wanneer er gewonnen wordt van de nummer twee, SVLY. Het resterende duel is die van Moordrecht tegen ROAC, dat op de ranglijst drie punten meer heeft dan de nummer voorlaatst. Van de genoemde duels waren in het seizoen 2010/2011 ook al twee wedstrijden aan de orde. SJZ won toen in Lisse met 0-2, terwijl Voorschoten’97 de punten in eigen huis wist te houden tegen DOSR.

Vierde klasse

Volgende week komen de ploegen elkaar tegen, maar voordat MMO en Stompwijk  de topper gaan spelen wacht eerst nog een andere klus. MMO komt naar Leiden toe voor het duel met GOL Sport, dat links en rechts fraaie resultaten neerzet. Stompwijk speelt thuis tegen Leidsche Boys dat nog immer verstoken is van punten. Altior verloor twee punten aan Warmunda en bivakkeert in de wachtkamer voor een topklassering. Dit keer komt het ‘uitgeklede’ Bernardus op bezoek. Die ploeg is ondertussen afgezakt naar de twaalfde plaats, met slechts 1 overwinning op zak. ASC en Docos treffen elkaar in Oegstgeest. De formatie van John Verschoor kan bij winst tot op een punt komen van de Leidenaren. Kickers’69 wist nog niet te winnen en is duidelijk in verval na de degradatie uit de derde klasse. Zondag komt Roodenburg richting Leimuiden, een ploeg die zo zoetjes aan ook weer toe is aan een klinkende zege. In het Morskwartier staat de subtopper tussen FC Rijnland en Van Nispen voor de deur. Van Nispen staat tot nu toe op het ereschavot, maar de Leidse  ploeg van Ronald Mink is hard op weg om aansluiting te vinden bij de ‘kopstukken’ van de vierde klasse. Alle duels openen overigens de strijd om de tweede periodetitel.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read