Wanneer de velden de komende dagen niet al teveel te verduren krijgen, staat er weer een fraai en compleet programma voor de deur. Nog twee rondjes gas geven en het wordt tijd voor de kerstboom. Maar nu eerst nog: punten sprokkelen! Een overzicht van de duels van de regioclubs die op zondag voor de dag komen.

Eerste klasse

FC Boshuizen start komende zondag met een voorsprong van drie puntende onderlinge ontmoeting met VELO. Kort geleden werd een andere belager, Quick, al eenvoudig aan de kant gezet en bij winst is de ploeg van Mario Koswal los van de rest van het veld. VELO is op eigen veld nauwelijks te stoppen en zet daar ook grote uitslagen neer. In uitduels is de ploeg uit Wateringen veel kwetsbaarder. Zo werd al ruimschoots verloren bij ADO (5-0) en SJC (8-1). De ploeg van Cees Temeplaar kan niet op volle oorlogssterkte aantreden en FC Boshuizen is dan ook de uitgesproken favoriet. Temeer ook omdat de Leidenaren thuis ook al uitblinken met grote overwinningen. SJC gaat op bezoek bij Papendrecht dat nog geen enkele keer wist te winnen. De resultaten van de Noordwijkers zijn nogal grillig, hetgeen tot nu toe resulteert in een vierde plaats. Vorige week werd de ploeg van Laurens Mouter nog kansloos gelaten door VOC in de beker. De zwartwitten zullen dan ook ongetwijfeld uit zijn op eerherstel. GDA is op eigen bodem de gastheer van UVS, dat na elf speelronden evenveel punten heeft als SJC. De ploeg uit de kikkerpolder is de laatste weken prima op stoom gekomen, maar de ploeg uit Loosduinen is als ontvangende club ook al vier keer de baas geweest over de tegenstander. Vorige week oefende de ploeg van Nico van der Salm in Delft bij Vitesse en daar werd sinds lange tijd weer eens een (fikse) nederlaag geleden (5-0).

Tweede klasse

UDO gaat het thuis opnemen tegen Oliveo. Deze ploegen ontlopen elkaar weinig. De Oegstgeestenaren hebben een punt voorsprong en een beter doelsaldo. UDO is op zoek naar een positie in de subtop en heeft zo op de nummer vijf, Olympia, een achterstand van vijf punten. Avv Alphen zet koers richting Nootdorp voor een ontmoeting met de nummer twee, RKDEO. Die ploeg staat op een tweede plaats achter Wilhelmus, maar doet het opvallend genoeg vooral in uitwedstrijden prima met zestien uit zes. Wellicht dus kansen voor de ploeg van Erwin van der Zee om voor een verrassing te zorgen. Alphen sleepte tot nu toe elf punten binnen uit elf duels, waarbij er nog geen enkele winstpartij te noteren viel in een uitbeurt.

Derde klasse

De storm van SJZ is wat gaan liggen, waardoor de ploeg van Ronald Rosdorff zakte naar de derde plaats. De achterstand op de koploper is echter overbrugbaar, drie punten in het voordeel van Voorschoten’97. De Zoeterwoudenaren hebben Alkmania op de rol staan, de ploeg waarmee Rosdorff de nodige successen boekte. Alkmania verzamelde twaalf punten, scoort niet aan de lopende band , maar incasseerde ook nog niet al teveel tegentreffers.
Lijstaanvoerder Voorschoten’97 kruist de degens met Teylingen. De laatste vijf duels werden door de formatie van Stefan Luykx in winst omgezet. De Sassenheimers wonnen hun laatste wedstrijd medio oktober en zijn terug te vinden op de achtste plaats. Meerburg is in elk geval voor het moment even afgehaakt bij de drie ploegen op het ereschavot. Het gaatje naar de nummer drie kan weer kleiner worden gemaakt, bij een overwinning op SVLY. Dat is evenwel geen peulenschil, dat ondervond SJZ vorige week nog in het gedeeltelijke inhaalduel.
Alleraardigst is ook de confrontatie tussen FC Lisse en ROAC. De Lissenaren hebben een achterstand van drie punten en kunnen dus eventueel langszij komen. ROAC is de laatste weken in goeden doen en voert de stand aan van de strijd om de tweede periodetitel. Vorig seizoen won ROAC nipt op Ter Specke (2-3). Een andere regionale strijd is die tussen DOSR en Foreholte. DOSR bivakkeert net boven de streep, maar bij winst nadert het de Voorhouters die vooralsnog vijftien punten pakten. Vorig seizoen trok Door Oefening Sterk Roelofarendsveen met 2-1 aan het langste eind.

Vierde klasse

MMO verblijft komend weekeinde in de wachtkamer. De koploper is vrij en naaste belager Stompwijk gaat de lastige uitwedstrijd spelen bij de nummer drie, Van Nispen. De ploeg uit Hoogmade heeft momenteel een voorsprong van een punt op de mannen van Ron de Roode en drie op De Zilkers. Nummer vier Altior doet de sleutelstad aan voor een duel bij Docos, dat de aansluiting tracht te vinden bij de top vier. Daartussen staat nog Warmunda dat Bernardus treft in Hazerswoude. Die ploeg won twee weken terug weer eens een wedstrijd en nam afstand van Kickers’69 en Leidsche Boys. Die twee ploegen gaan in Leiden een onderonsje uitvechten, waarbij de Leimuidenaren al wel drie punten op het scorebord kregen. Leidsche Boys is nog immer puntloos. Roodenburg tankte vorige week weer enigszins vertrouwen door FC Rijnland ruim terug te wijzen. Nu gaan de volgelingen van Ramon Paardekooper op jacht naar de volgende zege, waar ASC het slachtoffer van zou moeten worden. John Verschoors ploeg staat na tien partijen op gelijke hoogte. In de middenmoot ontvangt FC Rijnland GOL Sport. Drie duels werden ook vorig seizoen gespeeld met de volgende uitslagen: Bernardus- Warmunda 4-0, Van Nispen- Stompwijk 1-1 en FC Rijnland- GOLSport 2-3.