donderdag, mei 30, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenUitleg bij het spelersklassement

Uitleg bij het spelersklassement

-

Elke week geeft een trainer, of leider of andere contactpersoon (dat wordt door de club zelf bepaald) vanuit de club aan onze redactie door wie de betere spelers waren in de gespeelde wedstrijd. Maximaal kan per club per duel acht punten worden verdeeld. Dat kan zijn in de volgorde: 3,3,2 of 2,2,2, 2 of achtmaal 1 punt of andere varianten. Als het maar maximaal uitkomt op die acht punten. Minder mag ook, want een team kan ook een bijster slechte prestatie leveren zonder spelers die een uitzondering vormden op de eventuele wanprestatie. In het slechtste geval geeft de club dan nul punten weg. Bij een nederlaag met vier of meer goals verschil is het maximale aantal punten 3 per team!! Onze redactie gaat uit van een objectieve waarneming van de kenners.

Aan het eind van het seizoen zullen er wat leuke prijzen worden uitgereikt. Daarover later meer. Mochten er bedrijven zijn die hier een sponsorbijdrage aan willen leveren dan is dat uiteraard meer dan welkom. De reden van dit initiatief moet vooral gezocht worden in de sportieve sfeer. Spelers kunnen zichzelf terugzien in de klassementen en wellicht geeft het hen reden om nog een stapje harder te lopen voor het team en de trainer. Daar is de aanhang dan weer bij gebaat en dus snijdt het mes aan alle kanten.

Vanzelfsprekend vragen wij wel aan alle trainers (of anderen) om gedisciplineerd te werk te gaan. Zonder doorgegeven uitslagen worden er geen punten verdeeld. Op voorhand danken wij alle trainers die zich committeerden aan de spelregels. Deadline voor de punten: ’s maandags voor 9 uur, maar liever op de dag van de gespeelde wedstrijd! Per app heeft de voorkeur of bij telefonisch onderhoud over de wedstrijd met Hennie Kanbier.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read