Vanaf heden staat onze redactie wekelijks even stil bij de meest opvallende spelers van het afgelopen weekend. Door hun trainer, leider of andere contactpersoon vanuit de club werden zij geroemd vanwege een prima optreden. Als killer voorin, als breker of vormgever op het middenveld, als rots in de branding in de defensie of als niet of nauwelijks te kloppen doelman.

 

Eerste en tweede klasse

 

De volle score (3 punten) ging in de tweede speelronde uit naar Gary Mendes Rodriques van FC Boshuizen die niet minder dan vier keer doel wist te treffen. Hij was een regelrechte plaag voor SJC. Max Bueno de Mesquita, alweer een exotisch klinkende naam, kreeg eveneens drie punten. Hij speelde een prima pot voor GHC, hoewel hij wel zo ongelukkig was om zijn eigen doelman te passeren. Voor UVS kregen Joeri Onderwater en Jesper Neuteboom de volle buit. Het centrale verdedigingsduo voorkwam een grote nederlaag tegen ADO. Melvin Zweistra nam UDO aan de hand in de gewonnen wedstrijd tegen Full Speed. Doelman Erwin van der Nagel hield zijn doel niet schoon, maar had toch een essentiële rol in de zege van Valken’68.

 

Derde en vierde klasse

 

In deze speelronde verdienden twaalf spelers van evenzoveel clubs de maximale score. Vooral bij diverse vierdeklassers sprongen bepaalde spelers nadrukkelijk in het oog. De spelers die minimaal een week met de borst vooruit mogen lopen zijn geworden: Erwin van der Salm (Woubrugge), Pim Verlaan (TAVV), Dick Heemskerk (ROAC), Bart Sol ( Hazerswoudse Boys), Rowin Peet (DoCoS,za), Rian Rosier (vvLeiden), Martijn van Rijt (SJZ), Niels Buikema (ASC), Martijn van de Vos (UVS,za), Ricky Groenewoud (Warmunda), Onur Ortak (Gol Sport) en Michel de Kruijf (Alphia).

 

Aanstaande vrijdag zullen beide klassementen in zijn geheel worden gepubliceerd. Van de eerste-en tweedeklassers kreeg onze redactie bijna de volledige medewerking. Slechts één club ontbreekt. Bij de derde-en vierdeklassers doen maar liefst 24 clubs(!) mee.