FC Lisse- (zondag, 3A)- De zondagtak van FC Lisse is middenmoter en levert daarmee tot dusverre drie plaatsen in ten opzichte van de eindstand van vorig seizoen. Trainer Laurens van der Voort over het hoe en waarom.

Hoe kijk je terug naar de eerste seizoenshelft?

,,Qua puntenaantal is het wat teleurstellend. Het voetbal is redelijk te noemen. We hebben al aardig wat potjes gespeeld, waarin we het vaak net-niet-hadden. Enerzijds is de wisselvalligheid te verklaren, want het is een groep jonge honden. We hebben zeven nieuwe jongens moeten inpassen en dat vergt altijd tijd. Daarnaast kenden we ook behoorlijk wat blessureleed en daardoor hebben we onszelf enigszins tekort gedaan met de punten.

De tweede seizoenshelft moet dus beter worden. Hoe is het zicht daarop?

,,We willen mee gaan doen om de derde periodetitel. Tot de laatste druppel, want het is simpelweg niet leuk als je drie of vier ronden voor het einde al voor de kat zijn viool speelt. Daarnaast vinden wij het van groot belang dat we de jongens opleiden voor het zaterdagvoetbal bij FC Lisse. Wij trachten ze volwassen te maken, zodat er 1 of 2 spelers de overstap kunnen maken. Op termijn zouden dat er drie kunnen worden, maar dan ben je echt wel spekkoper.”

Wat moet er nog veranderen c.q. verbeteren?

,,We moeten wat fysieker voor de dag komen. Dat heb je nodig in deze klasse. De gewenningsperiode zit er nu wel op. Wat dat betreft heb ik wel gemerkt dat een aantal jongens inmiddels weten wat er gevraagd wordt. En als ze dat allemaal inzien, kunnen we best mee met de meeste ploegen. Eigenlijk zijn we enkel tegen SVLY kansloos geweest, maar in alle andere duels waren we of gelijkwaardig of beter. Het is jammer dat we af en toe de volwassenheid missen, zoals tegen Foreholte. Daarin laten we ze terugkomen van 4-1 naar 4-4. Teylingen thuis was ook zo’n pot. Maar ja, de gemiddelde leeftijd ligt amper op twintig jaar.”

Wil je de twee duels benoemen die je het meest zijn bijgebleven, aan de boven-en onderkant?

,,Daar hoef ik niet lang over na te denken. Moordrecht uit was echt verschrikkelijk slecht van onze kant, met een 4-1 nederlaag tot gevolg. Pure onderschatting en dan krijg je de tikken op je vingers. DOSR kwam daar bij in de buurt. Van Moordrecht mag je zeker niet verliezen, dat is veruit de minste. Die zijn conditioneel ook heel pover en dat maakt een nederlaag nog zuurder. Daar staat tegenover dat we tegen SJZ heel goed hebben gespeeld en te weinig kregen met een gelijkspel. Tegen Meerburg waren we veel beter, maar zij gingen er met de winst vandoor. In de slotwedstrijd met Voorschoten’97 hadden we de zaken onder controle, maar door domme fouten schonken we hen de punten.”

Volgend seizoen op dezelfde bank?

,,Ik doe nu TC 2. Een gesprek is er nog niet geweest. Het is in elk geval de bedoeling dat ik blijf. Ik heb met veel van deze jongens al gewerkt in de B en A en ik ken ze dus goed. We zien het allemaal wel, als ik maar voor een groep kan staan. Het blijft de vraag of de jongens op de zondag willen blijven spelen. Dat zie je wel verschuiven, want men gaat graag zaterdagavond stappen. Ik blijf er wel op hameren dat het beter is om voor zondag 1 te spelen i.p.v. voor zaterdag 3. Je speelt toch op veld 1 en niet op veld negentien. De aandacht is ook groter wanneer je in 1 speelt. Het mooiste zou natuurlijk zijn dat de zondagtak tweedeklasser wordt. Dat streelt natuurlijk nog even meer om op de zondag te blijven spelen. Maar blijft staan dat de zondag een opleidingsteam blijft voor de zaterdagtak . In dat eerste elftal willen wij zeven Lissenaren terugzien.

Hoe ziet de eindstand er bovenin uit?

,,Ik tip SVLY op de eerste plaats, ik vind dat de beste ploeg. Dan volgt Voorschoten’97 en dan SJZ. Ook geen verkeerde ploeg trouwens. En ik zet in op FC Lisse als ploeg die daar kort achteraan komt.

Thuis: 7-10-21-17

Uit: 6-6-7-17

Totaal: 13-16-28-34

Grootste zege: 4-0 tegen ROAC (thuis)

Grootste nederlaag:  7-2 tegen SVLY (uit)