TAVV is er niet in geslaagd om de achterstand op koploper Soccer Boys te verkleinen. Na de nipte nederlaag zakte de ploeg van Henry Egberts naar de zesde plaats in de derde klasse A. Ondanks het verlies had Egberts na afloop voor de zoveelste keer dit seizoen het idee dat er meer te halen was voor de Ter Aarders.

Soccer Boys speelde in de eerste helft met de wind in de rug, maar dat leverde amper kansen op voor de leider van het klassement. TAVV hield zich eenvoudig staande en kreeg via Mitchel van Wijk zelf wel kansen om de score te openen. ,,Normaal gesproken is Mitchel erg scherp, maar hij was dit keer niet zo gelukkig in de afwerking.

De trainer was ook in de tweede helft niet onder de indruk van de tegenstander. ,,Hun voorhoede vond ik niet heel bijzonder. Zij moeten het vooral hebben van het middenveld en de ervaring binnen de ploeg. Al met al een stabiele ploeg, maar in mijn optiek niet de beste tegenstander. Dat is naar mijn idee de best voetballende ploeg.”

Volgens Henry Egberts kreeg de Ter Aarse ploeg de enige goal tegen uit een spaarzame aanval van de teleurstellende lijstaanvoerder. ,,Daarna zijn we 1 tegen 1 gaan spelen en van daaruit kregen we ook nog aardige kansen. Onder aan de streep houd ik een dubbel gevoel over aan de wedstrijd. Er is hard gewerkt en de ploeg krijgt een pluim. Het resultaat is alleen teleurstellend.
Toch overheerst bij mij een positief gevoel en denk ik dat we zeker nog kunnen gaan meedoen om een periodetitel.”

TAVV kwam nog steeds uit zonder de al langere tijd geblesseerde Kevin van Wijk, doelman Bart Vis en Robin van der Weerdt, die overkwam van Alphense Boys. De achterstand op de Bleiswijkers liep op tot tien punten, maar de blauwwitten staan nog wel ver boven de gevarenzone. Maar in die hoek heeft TAVV volgens Egberts ook helegaar niets te zoeken.