maandag, mei 27, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenZaterdagtak Leidsche Boys te sterk voor Docos

Zaterdagtak Leidsche Boys te sterk voor Docos

-

De zaterdagtak van Leidsche Boys voelt zich zo langzamerhand als een vis in het water in de vierde klasse. Het goeddeels uit ex-Lugdunummers opgebouwde elftal van Henk de Cler, Henk Kersten en Ramon Barends won dit keer gedecideerd van een andere nieuweling, Docos (0-3).

Leidsche Boys kreeg vooralsnog twee oorwassingen te verwerken en faalde opzichtig bij GWS, maar voor het overige is de ploeg stilaan bezig zich naar de top van het klassement te spelen. Op dit moment is de vierde plaats in bezit, op maar drie punten achterstand van het leidende duo Blauw Zwart en DWO.

Khalid Maayad (27) is niet verbaasd door de hoge positie. ,,Nee hoor. We hebben een alleszins redelijke selectie. Aan het begin hadden we de nodige blessures en schorsingen, maar we lopen nu weer vol. Daarnaast wordt de groep ook hechter, zowel binnen als buiten de lijnen.”

Over tegenstander Docos was de middenvelder op zich ook wel te spreken. ,,Een jonge ploeg, waar ook voetbal in zit. Het was een lekkere pot om te spelen en ook ging het er heel sportief aan toe. Docos heeft enkel heel weinig ervaring en dat kost ze denk ik wel eens de kop.”

Of Leidsche Boys nog verder gaat opschuiven beweert Maayad niet, maar helemaal timide is hij ook niet. ,,Wij hebben als doel om een periodetitel te pakken. Ik denk dat we ook nog kunnen verbeteren, dus waarom zou dat niet lukken? We gaan er zeker voor.”

Maayad scoorde de laatste treffer van de middag nadat hij de opbouw bij Docos had verstoord. Oog in oog met de doelman bleef hij koelbloedig. De andere doelpunten kwamen op naam van Marco Spcic en Sem Schilthuizen.

Rowin Peet, een van de vier tweedejaars A bij de zaterdagtak van Docos, had meer van de wedstrijd verwacht. ,,We wilden hetzelfde spelletje spelen als tegen DWO. De linies compact houden en van daaruit voor gevaar zorgen. Onze kracht ligt onder meer op de flanken, maar daar brachten we te weinig. Er was te weinig beweging. Nee, het was dit keer drie keer niets.”

Toch komt Docos vooralsnog redelijk voor de dag. Tegen medekoploper DWO werd recent nog bijna gewonnen. ,,Ja, maar dit is een elftal met pieken en dalen. Logisch ook, want we zijn piepjong. De oudste speler is 24 jaar. Toch kunnen we best ballen als we uitgaan van onze eigen kracht. Bij vlagen hebben we ook al goed voetbal laten zien.”

Op de vraag wat hij vond van de Leidse tegenstander liet hij doorschemeren niet onder de indruk te zijn geweest. ,,Ik vond ze verdedigend niet heel sterk. Wel hebben ze een redelijke voorste linie. Bovenal vind ik dat wij het zelf hebben laten liggen. De uitslag was niet geflatteerd, maar had enkel te maken met ons eigen zwakke spel.”

Peet is dus een ‘groentje’ in een elftal waar die kleur sowieso overheerst, maar voelt dat hij het niveau wel aan kan.
,,Dit niveau is een stap hoger dan wat ik mee heb gemaakt in de A-jeugd. Ik heb bewust gekozen om aan dit project mee te doen, want dit is een leerzame ervaring. Ik voel dat het steeds beter gaat, hoewel ik ook wel besef dat ik nog progressie moet kunnen boeken. We moeten dit duel maar snel vergeten. We zijn nu weer toe aan een piekmoment.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read