FC Rijnvogels ruim voorbij aan SJC

-

Katwijk- Na een moeizame wedstrijd tegen Zevenhoven volgde voor FC Rijnvogels een beduidend beter optreden tegen SJC (5-1).

Een opvallend hoge uitslag voor ploegen die beide uitkomen in de eerste klasse, hoewel op een andere speeldag. Vooral na rust lieten de Katwijkers de Noordwijkers kansloos. Bij rust wasde stand nog 2-1, maar daarna nam de dadendrang van de ploeg van Frenk van der Kleij in het tweede bedrijf flink toe.

Voor FCR scoorde Mitchell Beijersbergen tweemaal. De van topklasser ARC overgekomen jongeling lijkt zijn draai nu al gevonden te hebben. Emiel Buntsma, die de gang maakte van Woubrugge naar de Kooltuin pikte ook een graantje mee, evenals Sander van der Horst. Laatstgenoemde is ook al een nieuweling bij de roodwitten. SJC-doelman Andrew Jansen diende voorts nog een eigen doelpunt te slikken. Voor SJC deed Richard Versteden na de 2-0 iets terug.

Opvallend in dit oefentreffen was nog dat de vorig seizoen zeer trefzekere Marciano Weidum niet minder dan vier doelrijpe kansen om zeep hielp. Onderaan de streep werd het tweede oefenduel hoe dan ook met tevredenheid afgesloten bij de ‘Vogels’.