interview167x60Koud terug van een trainingsweekend in Doorwerth blikken we even terug met trainer Frank Bloemheuvel op de eerste weken van RCL.

 Waar heeft RCL het weekend doorgebracht?

,,We zijn twee keer eerder in Valkenswaard geweest en nu, net als de laatste keer, hebben we als locatie Doorwerth verkozen. We gaan dan op vrijdagmiddag weg en trainen dan voor het eerst. Op zaterdagochtend volgt een alternatieve training. ‘s Middags een oefenpot en op zondag nog eens een bosloop. En tussendoor wordt er veel gelachen.”

 

Tegen wie heeft RCL gespeeld?

,,We traden aan tegen FC Wolvega, dat is een eersteklasser uit het Noorden. Ze vielen me niet mee en speelde niet als een eersteklasser. We zijn veel in balbezit geweest en uiteindelijk werd het een nuttige oefenwedstrijd. De eerdere uitslagen tegen Voorschoten’97 (2-2) en Rijnsburgse Boys (2-4) gaven al vertrouwen en wat dat betreft hebben we met een 6-0 overwinning een volgende stap gezet richting het echte werk.”

 

Met welke basis ben je begonnen zaterdagmiddag?

,,We hebben veelal gespeeld met jongens die er al waren, maar daarnaast heb ik ook de nieuwe spelers gezien. Het was vooral belangrijk om spelers ook in te zetten op andere posities. Het heeft natuurlijk een voordeel als je wat kunt schuiven, als de situatie daarom vraagt. Hierbij de elf die zijn begonnen: De Vreede, Boom, Van Luxemburg, Bloemheuvel, Vijlbrief, Nagtegeller, Van Vliet, Van Westrienen, Permanand, Wijnalda en Oude Veldhuis.”

Is iedereen inmiddels van de partij?

,, Ja, we hebben iedereen aan boord. Het was een prima weekend, waarin ook de nieuwe jongens weer meer aansluiting hebben gevonden bij de ‘oude garde’. Ik vind wel dat we in de breedte sterker zijn geworden. Oude Veldhuis is daarnaast een speler die kan spelen op de tien, als controlerende middenvelder en in de spits. Nu startte hij als linksbuiten. Dat geeft een trainer extra mogelijkheden. De concurrentie is groter geworden bij RCL.”

 

Ongetwijfeld wil je niet teveel conclusies verbinden aan de uitslagen tot nu toe?

,,Nee, want tot nu toe heeft iedereen het naar zijn zin. De resultaten zijn goed en er is vertrouwen. Nu wordt het echter geleidelijk aan prestatiever en moet ik ook spelers gaan teleurstellen. Het was tot dusverre makkelijk, maar dat wordt nu serieus anders. De eerst volgende wedstrijd is nu voor de beker tegen DHC en daarna treffen we FC Boshuizen en Ter Leede. Dat zijn andere tegenstanders dan dit Wolvega.”

 

Voor voorspellingen is het nog rijkelijk vroeg, maar RCL lijkt er aardig op te staan.

,,Het is vrijwel zeker dat we het de eerste maanden moeilijk zullen krijgen. Het wennen aan de eerste klasse zal even duren, maar het is wel prettig dat je tegen Rijnsburgse Boys laatst een uur lang behoorlijk mee kon en ook tegen Voorschoten goed partij wist te geven. In grote lijnen doen we het met de jongens van vorig seizoen en daar zit nog rek in.”

Bij RCL wisten zes verschillende spelers het net te vinden. Nick Permanand opende de score, terwijl William van Vliet (strafschop) de ruststand bepaalde. Na de pauze werd Wolvega verder gekleineerd via Tom Oude Veldhuis, Nick Wijsman (ingevallen), Thom Wijnalda en Leroy van Westrienen.

Frank, bedankt!

,,Graag gedaan, we spreken elkaar gauw. Het wordt stilaan menens.”