Lange tijd was RCL de te kloppen ploeg, maar na de 3-0 nederlaag bij Haaglandia zijn de Leiderdorpers ondertussen kansloos voor de titel. Het is ook maar de vraag of RCL zich nog mag gaan opmaken voor de nacompetitie.

 Frank Bloemheuvel was bepaald niet te spreken over de verrichtingen van zijn ploeg. ,,Deze nederlaag was van geen enkele kant nodig geweest. We krijgen in de eerste helft zes opgelegde kansen en als er twee invliegen, winnen we deze pot makkelijk. Verderop zijn we heel naïef geweest en geven we in een paar minuten de wedstrijd uit handen. Opeens kantelde het duel en ben je alle grip kwijt."

De grootste kans voor rust kwam op naam van doelman Matthijs de Vreede vanaf de stip. Bij afwezigheid van William van Vliet en vanwege al eerder gemiste strafschoppen was De Vreede uitgekozen voor de klus. Zijn inzet ging ruim over het doel van de Rijswijkers. Een treffer van de Racing Club werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel van Nick van der Reijden. ,,Hij zou in de baan van het schot hebben gelegen. Het leek mij ver gezocht. Maar goed, we moeten het probleem bij onszelf zoeken", wond Bloemheuvel er geen doekjes om.

Na de pauze leverde een dekkingsfout de 1-0 op voor de thuisclub en zag Jelmer Vijlbrief zijn tweede gele kaart. De opgelopen schade kon door RCL niet meer worden gerepareerd. Bij de nummer drie was naast Van Vliet ook routinier Michel Bloemheuvel nog geschorst. ,,Daar knelt de schoen ook bij ons. We hebben een jonge groep, aangevuld met wat ervaren jongens. Als die ervaren jongens wegvallen, hebben we problemen. Zijn we niet slim genoeg en maken teveel onnodige fouten. We zijn voor volgend seizoen ook bezig met een aantal jongens die moeten zorgen voor de balans", liet de trainer weten. Zo zal Tom Oude Velthuis onder meer te zien zijn op de Bloemerd in het seizoen 2011-2012.