Door een 2-1 overwinning op Quick Boys 2 veroverde Valken’68 de eerste plaats in de groepsfase. Garanties tot aan de deur richting de competitie, maar in Valkenburg ziet men met veel verwachtingen uit naar het heroptreden in de tweede klasse.

 

Tegen de reserves van Quick Boys was de overwinning niet verdiend te noemen, maar het gaat nu eenmaal om het maken van doelpunten, stelde doelman Erwin van der Nagel onomwonden vast.

 

,,We waren voetballend gezien zeker minder en hadden in de eerste helft weinig in te brengen. Quik Boys liet veel kansen liggen en met een stand van 0-3 hadden we niets te vertellen gehad. Maar ja, het gaat nog altijd om de doelpunten. In de tweede helft hebben we volop geprofiteerd van hun falen. Al met al een prima resultaat weer voor Valken’68.”

 

Trainer Andries Wendt gaf eerder al aan niet weg te lopen voor een uitdaging om mee te gaan met de betere ploegen van de afdeling. Als nieuwkomer doorgaans toch geen zekerheidje.

 

,,Dit elftal moet in mijn ogen ook mee kunnen doen om een periodetitel. En waarom zouden wij niet eerste vijf kunnen spelen? We hebben het in de beker goed gedaan en wonnen dus ook al het GHC-toernooi. Aan de andere kant, als we volgende week verliezen dan is de waarde uit de voorbereiding nihil te noemen.”

 

Vast staat dat Valken’68 er beter voor staat dan aan het einde van vorige seizoen.

 

,,Op dat moment waren er dertien á veertien spelers rijp voor het eerste elftal. Nu zitten we wat dat betreft op 18 tot 20 spelers. Een brede keus dus voor de trainer en dat geeft dan ook veel vertrouwen. We kunnen nu tegenvallers opvangen.”

 

Quick Boys 2, dat aantrad met onder meer Thomas Dijk, Dick van der Toorn en Mark van der Plas, zag een 0-1 voorsprong omgetoverd worden door de Valkenburgers naar 2-1 in het voordeel van de thuisclub. Voor de formatie van Wendt scoorden Artan Recica en William van Voorbergen.

 

De basisopstelling van Valken’68: Van der Nagel, De Vries, Noort, Heemskerk, Haasnoot, Van der Plas, Varkevisser, Driebergen, Binnendijk, Recica en Van Voorbergen.

 

Valken’68 opent het seizoen volgende week in Pijnacker bij DSVP. Een week later komt RAS naar Valkenburg.

 

Naar een verslag van de wedstrijd op de website van Valken’68