zaterdag, april 27, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseDunke Lagerberg gelooft in de kansen van Valken’68

Dunke Lagerberg gelooft in de kansen van Valken’68

-

Bijna elke week levert LAV een bijdrage aan het Leidsch Dagblad waarbij een regionale voetballer aan het woord komt. Dit keer ging de keuze uit naar Dunke Lagerberg, speler van Valken’68. Voor wie het nog niet las of kon lezen nu bij interesse alsnog de mogelijkheid.

Zelden was een competitie zo spannend en tevens onvoorspelbaar als de eerste klasse C. Regioclubs LFC, Valken’68 en sinds kort ook Voorschoten’97 maken deel uit van een ‘kopgroep’ die gaan uitmaken wie er straks als eerste over de meet komt. Van alle clubs hebben de Valkenburgers de meest gunstige statistieken. Acht keer hield het team van Derek van der Plas de nul, het verloor nog niet twee keer op rij, het duurde nooit langer dan twee wedstrijden voor een overwinning en de geelroden scoorden het meest en incasseerden de minste tegentreffers. Wel kwam het zes keer niet tot scoren en het belangrijkste; het heeft niet de minste verliespunten. Middenvelder Dunke Lagerberg (24): ,,Winst tegen RKDEO (0-0, HK) zat er zaterdag in, want we waren veelal de bovenliggende partij. Bij een overwinning waren we wel de nummer 1 geweest. Het zegt allemaal nog zo weinig en we staan er in elk geval goed bij. We hebben al een paar keer tweede en derde gestaan, maar het belangrijkste is dat je bovenaan staat na alle gespeelde wedstrijden.”

De van derdeklasser Blauw Zwart overgekomen speler noemt het een ‘krankzinnige klasse’, die het echter ook ontaard leuk maakt. ,,Mindere dagen kan je je nauwelijks veroorloven, want dan lever je meteen in op de ranglijst. Ik denk dat wij ons met de ruime zege op Wippolder en het gelijke spel tegen RKDEO prima hebben hersteld van een veel mindere dag tegen LFC. Het is nu zaak dat we zaterdag Nootdorp voor de tweede keer pakken. Daar wonnen we moeizaam, ondanks dat zij het slecht deden. Zij staan nu nog laatste, maar verloren niet meer in de laatste vier wedstrijden. Na het paasweekeinde spelen we nog bij VELO en dan staan we stil vanwege een oneven aantal clubs. Als we goed door die twee potten rollen, gaan we een ongekend spannende finale in. Ik zou het niet realistisch vinden om te stellen dat wij niet meedoen om het kampioenschap. Ik zie weldegelijk mogelijkheden voor de vierde divisie. In oefenduels hebben we het goed gedaan tegen ploegen uit die en de derde divisie.”

Lagerberg, die hoopt het verhuisbedrijf van zijn vader op termijn over te nemen, kijkt met minder plezier terug naar het begin op ’t Duyfrak. ,,In de eerste twee weken vond ik het tempoverschil dat ik gewend was bizar groot met wat ik beleefde bij mijn nieuwe uitdaging. Gaandeweg haakte ik aan en ging het eigenlijk best goed, maar net voor de bekerstrijd scheurde ik mijn enkelbanden af. Mijn concurrent Chris Volwater brak in dezelfde week zijn enkel en zo kwam Bas Roorda op ‘6’ te staan en dat deed hij prima. In november kon ik pas weer mijn eerste minuten maken. Pas na de winterstop kreeg ik mijn kans in de basis en vanaf dat moment ben ik blijven staan. Nu wel op ‘10’, maar gezien onze spelopvatting en positiewisselingen maakt dat weinig uit. De positie maakt mij ook niet uit als ik maar speel. Klaarblijkelijk kan ik dit niveau aan en ik heb het waanzinnig naar mijn zin. Hier speel ik op een goed niveau en het is een uitzonderlijk gezellige club, hoewel ik mijn hele leven bij Blauw Zwart speelde en er daar in dat opzicht ook weinig aan mankeerde. Toch wilde ik de stap nemen om mij bij deze club te testen. Wel was ik gebleven wanneer mijn oude club gepromoveerd zou zijn naar de tweede klasse. Ik heb mijn beslissing pas laat genomen omdat ik deze oo

k wel lastig vond. Qua afstand, ik woon in Wassenaar, maakt het verder weinig uit.”

Lagerberg popelt om het seizoen goed af te sluiten bij één van de titelkandidaten en gaat daarna op zeker door ongeacht de afloop. ,,Natuurlijk win ik graag en kan ik de smoor in hebben na verlies of een slechte wedstrijd, maar het blijft ook mijn vrije weekend he. Dus dat uitzingen als een oorwurm zie ik nooit zo zitten. Er komen ook altijd weer nieuwe kansen, zeker in deze klasse waarin vrijwel niets zeker is.”

Foto’s: met dank aan Saam de Mooij

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read