HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseZure nederlaag voor Valken'68, weer geen koppositie

Zure nederlaag voor Valken’68, weer geen koppositie

-

Eerste klasse C (zaterdag)- Het werd een onstuimige voetbalmiddag op sportpark ’t Duyfrak. Een strijdtoneel tussen de nummer drie en de rode lantaarndrager van deze ontaard spannende klasse. Voor beide ploegen een duel met grote belangen. Voor Valken 68 was het zaak aan te blijven haken bovenaan de ranglijst en voor Nootdorp waren de punten hard nodig om zicht te blijven houden op lijfsbehoud. Een wijziging t.o.v. de wedstrijd tegen RKDEO van vorige week bij de thuisploeg was dat Sammy Zandbergen ontbrak vanwege een hamstringblessure.

Gelijk aan het begin van de wedstrijd werden de Valkenburgers gewaarschuwd dat het geen walk in the park zou gaan worden tegen de ploeg uit Nootdorp. In de vierde minuut brak een aanval door de Valkenburgse linies heen waarna Nootdorp appelleerde voor een strafschop, maar daar ging de scheidsrechter niet in mee en de bezoekers moesten genoegen nemen met een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. Gelukkig voor de thuisploeg kwam daar geen gevaar uit voort.

Valken’68 had daarna tot aan de rust het meeste de bal en probeerde voetballend tot kansen te komen. Nootdorp zakte helemaal in en ging op de counter spelen en probeerde zo het de thuisploeg lastig te maken. Dit lukte in zekere zin doordat door het verdedigende spel van de bezoekers de thuisploeg bijna niet tot echt grote kansen kwam. Er waren wel wat schoten, maar die gingen bijna allemaal over het hek achter het doel heen. De bezoekers kwamen er zelf ook een aantal keer goed uit door fouten in het spel van de thuisploeg. Het ging dan ook niet gemakkelijk voor de mannen van Derek van der Plas en de slordigheid zou de hele wedstrijd te zien blijven. Vlak voor rust kreeg Dirk van Duijn nog wel een grote kans op de 1-0 maar de keeper kon redding brengen op zijn inzet.

In de tweede helft voerde Valken’68 de druk verder op en begon nadrukkelijk aan te dringen voor het doel van de bezoekers. Ook Nootdorp zelf kreeg een aantal kansen en liet zelf dus ook zien dat ze gevaarlijk bleven ondanks dat de thuisploeg dominanter aan de bal was. Het ontbrak aan de eindafronding bij de thuisploeg die meerdere kansen verloren zag gaan door verkeerd gegeven voorzetten en schoten waarbij de nauwkeurigheid ontbrak.

Ondanks dat Valken’68 de meeste en beste kansen had gehad, bezweek de Nootdorpse defensie niet en de bezoekers bleven loeren op de omschakeling. De gastheer moest wat gaan forceren en ging steeds opportunistischer spelen waardoor er de nodige ruimtes begonnen te ontstaan. Tegen het eind van de wedstrijd kreeg de thuisploeg een aantal opeenvolgende kansen. Inzetten van Jelle van den Oever, Dirk van Duijn en Dunke Lagerberg belandden op de paal en/of de lat.

Het geluk was niet aan de zijde van de thuisploeg, even later was dat fortuin er wel voor Nootdorp toen Bram Mulder in blessuretijd de 0-1 binnenschoot en dus hele belangrijke punten leek veilig te stellen. Valken’68 probeerde hierna nog wel de gelijkmaker binnen te schieten, maar daar was helaas voor de thuisploeg te weinig tijd meer voor. Een zure nederlaag dus vanwege de late tegentreffer. Voor de stand is dit verlies pijnlijk, maar toch werd er maar een plaatsje ingeleverd. De spanning zal verder toenemen, maar niet voor het eerst lieten de geelroden wel na lijstaanvoerder te worden. Stijn Haasnoot werd overigens uitgeroepen tot Man of the Match.

Basisopstelling Valken 68: Kardjani, Van Duijvenvoorde, Oudshoorn, Slootweg, Haasnoot, De Mooij, Lagerberg, Wietsma, Arikan, Van den Oever, Van Duijn.