SJZ is als een komeet vertrokken in de derde klasse A. Na vier zondagen heeft de Zoeterwoudse formatie twaalf punten en al vier punten voorsprong op de nummer twee. Dit keer maakte de ploeg van Ronald Rosdorff gehakt van SEP (1-7).

 

De trainer, altijd reëel en wars van blaaskakerij, was uiteraard goed te spreken over zijn ploeg.

 

,,Dit was wel heel erg effectief en daarmee hebben we de lijn doorgetrokken van de voorbije weken. We speelden tegen een fysiek sterke ploeg en hadden het aanvankelijk ook moeilijk. Na de 1-0 had het ook zomaar 2-0 kunnen worden en dan speel je toch een andere wedstrijd. Gelukkig herstelden we ons goed en na de gelijkmaker heb ik er op gehamerd om vooral te blijven combineren. Vervolgens grepen we elke kans aan om te scoren en lukte er wel erg veel. Genieten geblazen voor een trainer natuurlijk.”

 

Rosdorff verruilde Alkmania, die ploeg loodste hij vorig seizoen naar dezelfde klasse als SJZ, voor de formatie uit Zoeterwoude en vooralsnog heeft de trainer die zijn zestiende seizoen als hoofdtrainer is ingegaan het prima naar zijn zin.

 

,,Deze groep heeft zeker voetballend vermogen en hoewel het zeker niet altijd even briljant is, zijn we tot nu toe wel in staat om in elk duel veel kansen te creëren. Het is haast schikbarend hoeveel erin vliegen. Natuurlijk realiseer ik mij dat we dit niet zo kunnen gaan volhouden.”

 

Zo langzamerhand mag jij best een beetje met de borst vooruit lopen. Succes op succes. ,,Nou, ik ben ook een paar keer gedegradeerd dus laten we het vooral niet overdrijven. Een trainer is en blijft afhankelijk van zijn materiaal. Ik voer veel individuele gesprekken en daar voel ik mij lekker bij en de jongens ook. Dat vind ik belangrijk in een team en misschien dat de resultaten daar wel wat mee te maken hebben. Ik draai er als trainer ook nooit om heen. Is het goed, is het goed. Maar als het kut is, is het ook kut. Zo simpel is het. Als trainer heb je de taak om er een team van te maken. Zo ben ik begonnen bij VCL op mijn dertigste en dat tracht ik nu bij SJZ neer te zetten. Verder ben ik een trainer die van verzorgd voetbal houd. Dat zit er nu eenmaal nog in van mijn UVS-tijd.”

 

DOSR en ROAC zijn de volgende tegenstanders voor SJZ na de eerste potten tegen voor jou minder bekende tegenstanders. ,,Ja, van Moordrecht, Concordia, DHL en SEP wist ik niet veel. De komende tegenstanders zijn op voorhand zware potjes. We maken onszelf geen illusies en ik ben ook niet het type trainer dat brult over prijzen. We zijn net begonnen en we zien wel hoe het de komende periode gaat verlopen. Tot nu toe zijn we in elk geval dodelijk effectief geweest en dat heeft een heerlijke start opgeleverd.”

 

SJZ won in het eerste kwartet wedstrijden met 4-0, 3-2, 6-1 en nu dus 7-1. Een zeldzame overtuigende start. Vorig seizoen opende de Zoeterwoudenaren met vier punten uit de eerste vier duels.