Veel ernstige blessures worden veroorzaakt op het voetbalveld, maar bij Mick Lingerak was dit niet de reden voor zijn ernstige blessure. Tijdens zijn vakantie sprong hij in een ondiep watertje en kwam hij verkeerd terecht. Opmerkelijk was dat hij verder weinig last ondervond van dit ongelukje.

Lingerak: ,, Ik kon gewoon hardlopen tot de eerste training. Alleen bij de eerste bal die ik schoot, zakte ik meteen door mijn knieën heen. Daarna ben ik het weer gaan proberen en heb ik zelfs nog een half uur meegespeeld tegen Lugdunum, maar lang duurde het niet voordat ik bij de dokter zat. In oktober ben ik naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp geweest en daar hebben ze een MRI-scan van mijn knie gemaakt. Toevallig werd ik kort geleden opgebeld voor de uitslag. Alles was kapot in mijn knie: voorste kruisband was weg en een scheur in mijn meniscus. Een behoorlijke klap plotseling, zeker als je de revalidatieperiode hoort: 9 tot 12 maanden. Dus dat is einde voetbalseizoen voor mij. Ik hoop dat ik zo snel mogelijk geopereerd kan worden; binnen 4 tot 6 weken zou ik gebeld worden voor een afspraak. Overigens zei de dokter dat mijn knie er verder goed uitziet en dat ik weer een goede kans maak om weer topfit te worden. Het is afwachten voor mij op dit moment.

Heb je wel eens eerder dit soort vervelende blessures meegemaakt?

Lingerak: ,, Nee, nog nooit. Ik ben altijd topfit geweest en deze blessure is dus mijn eerste echte tegenslag. Ik heb wel altijd veel last gehad van mijn enkels, maar als ik ze goed intapete, kon ik er prima mee voetballen. Overigens blijf ik ook na mijn operatie gewoon lekker sportief: hardlopen vind ik leuk en ik ga ook zeker met de trainingen van het eerste helpen. Ik weet dat de jongens dat op prijs stellen en ik vind het zelf ook leuk om te doen.”

Mick, bedankt voor je zegje en ik wens je – mede namens leidenamateurvoetbal.nl – een spoedig herstel toe.