Lisse- Dat Meerburg de wedstrijd in de laatsttwintig minuten besliste was volgens beide trainers terecht te noemen. FC Lisse trok aan het korste eind(0-2).

 

FC Lisse trainer Laurens van der Voort heeft een grotendeels nieuw elftal, 7 á 8 junioren zijn nieuw in de basis van de zondagtak. ,,Wij zijn ook het opleidingselftal van de zaterdagtak.” Collega-trainer Kottenhagen heeft in ieder geval een belangrijke speler kunnen toevoegen aan zijn selectie in de persoon van Jelle Korbee. De allrounder speelde lange tijd in de hoofdklasse.

 

Op het prachtige complex in Lisse opende Meerburg de wedstrijd met een licht overwicht, waarbij de ploeg binnen acht minuten twee mogelijkheden kreeg. Korbee kende het geluk echter niet aan zijn zijde. Dat de wedstrijd zich vooral op het middenveld afspeelde kwam doordat beide ploegen zich bij balverlies terug liet zakken tot de middellijn. Trainer Van der Voort hierover: ,,Wij wilden Korbee zo ver mogelijk weg van onze goal houden, wij kennen immers zijn kwaliteiten.”

 

Na 20 minuten was het FC Lisse dat beter ging voetballen en liet zien over een goede jonge, technische ploeg te beschikken. Korbee (Meerburg) was hiervoor niet gelukkig met een afstandsschot van zo’n25 meterdat op de lat uiteen spatte. Ook Lisse kreeg kansen, nadat een als voorzet getrapte bal tegen de lat scheerde en de terugspringende bal pardoes voor de voeten van Joey van Beelen belandde. Hij faalde jammerlijk door de bal op twee meter van de doellijn tegen de lat te schieten.

 

De tweede helft liet een zelfde spelbeeld zien. Meerburg werd terug gedrongen op eigen speelhelft, waardoor Korbee steeds verder van de goal kwam te spelen. Korbee riep zijn medespelers op om meer naar voren te voetballen en liet zien waar zijn kwaliteiten liggen. Eerst claimde hij een strafschop nadat hij was neergetrokken binnen de beruchte lijnen. Nadat Alex de Lange in het veld was gekomen voor Kevin de Jong werd Meerburg dreigender, niet in de laatste plaats door zijn snelheid. Dit leidde al direct tot een solo van Alex de Lange die met zijn inzet de lat raakte. Kort daarop volgde een prima combinatie met Jelle Korbee, die op zijn beurt strandde op de Lissese doelman. Ook Lisse kreeg nog een goede mogelijkheid uit een scrimmage, maar de brilstand bleef nog steeds op het scorebord.

 

In de laatste twintig minuten, waarin Lisse steeds slordiger ging spelen en veelvuldig balverlies leed, besliste Meerburg het duel. Korbee kopte een bal achterwaarts terug op de ingelopen Jordy Paap, die beheerst de 0-1 liet aantekenen. Korbee maakte er in de 88e minuut zelf 0–2 van door een prima teruggetrokken bal van Alex de Lange binnen te schieten. De terugkeer in de derde klasse sinds het seizoen 2005/2006 leverde voor Meerburg dus direct een driepunter op.

 

artikel door Wim Mugge / fotografie door Marcel van den Bos Fotografie (clubfotograaf van FC Lisse (link naar wedstrijdverslag op website FC Lisse)

{moduleID [293]}