Na een weekendje vrij voor Valken ’68 en Kagia moeten beide regioclubs weer aan de slag op de eerste dag van december. Alleen TAVV kwam in actie tijdens het inhaalweekend en de ploeg uit Ter Aar deed van zich spreken door SEV met maar liefst 0-3 te verslaan. Daarmee werd de laatste plaats weer overgedragen aan Kagia. Op de zondag speelt Voorschoten ’97 een uitduel bij GDA. Deze wedstrijd komt aan bod in de voorbeschouwing van de week.

 

Zaterdag

 

Valken ’68 gaat op bezoek bij nummer acht Naaldwijk. Het elftal van Andries Wendt is bezig aan een wisselvallig seizoen met vijf keer winst en zesmaal verlies. De tegenstander uit het Westland verloor tot nog toe pas drie keer, maar staat opmerkelijk genoeg wel twee plaatsen lager dan de Valken. Het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst is op dit moment vier punten. Winst voor de Valkenburgers betekent dat Valken wellicht een beetje aansluiting houdt met de subtop in 2C. Bijna alles spreekt in het voordeel van de nummer zes, maar toch moet het oppassen voor Naaldwijk. De prestaties van de promovendus – vorig seizoen werd Naaldwijk kampioen in 3B – zijn wel degelijk goed. De afgelopen vier wedstrijden werd er namelijk niet verloren tegen SEV (1-1), Gouda (1-1), SVC ’08 (1-1) en Lyra (1-1). Dat leverde slechts vier punten op, maar de vier gelijke spelen met dezelfde uitslag maakt de Westlanders juist gevaarlijk.

 

Kagia ontvangt in eigen huis middenmoter SVC ’08. De ploeg van Jerry Ubbink ontving afgelopen weekend weer de rode lantaarn, nadat TAVV met verrassende cijfers won van SEV tijdens de inhaalronde. Een week mochten de Kagianen dus ‘genieten’ van de dertiende plaats, maar nu gaat het speelronde twaalf in als de hekkensluiter. Het wordt elke wedstrijd vechten voor de punten. De laatste drie duels slaagde Kagia daar alleraardigst in. Tegen Gouda werden in speelronde elf de punten gedeeld, maar in de wedstrijd daarvoor werd er zelfs gewonnen (van SEV met 1-0). En in speelronde negen was Kagia al dichtbij een punt tegen Haaglandia (4-3). Dat moet in ieder geval veel vertrouwen geven in Lisserbroek voor de rest van het seizoen. Ten slotte, TAVV ontmoet in deze klasse DUNO.