vrijdag, mei 3, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenDe toppers van week 12...

De toppers van week 12…

-

Ze hielden hun doel schoon of voorkwamen meer tegentreffers. Ze schakelden hun mannetje uit of gaven de ene na de andere assist. Of ze scoorden of speelden als het cement tussen de linies. De bal rolde weer en dus werden er weer spelers ‘op de bon geslingerd’. De toppers van de week…

Eerste en tweede klasse

Slechts twee spelers warden beloond met drie punten. En dat waren ook nog eens twee spelers van dezelfde club: Valken’68. De eer ging uit naar Roel Heemskerk en Herman Varkevisser, laatstgenoemde kwam daardoor in de dubbele punten uit. Hierachter volgde een waar peloton van spelers die twee punten toegewezen kregen. Onder hen ook weer Garry Mendes Rodrigues die zich regelmatig weet te onderscheiden bij FC Boshuizen. Ook Benyounes Rhioues van de zaterdagtak van Roodenburg deed weer goede zaken en zijn trainer zou willen dat er nog wat spelers zouden opstaan in de strijd tegen degradatie. Nieuwkomers waren er ook in het klassement. Zo kreeg Nick Bakker de eerste punten op het scorebord namens UDO en was ook Geert Visbeen (ex-RCL) op dreef, ploeggenoot van Rhioues.

Derde en vierde klasse

Dit keer werd een compleet elftal naar voren geschoven door de heren trainers, leiders of andere deskundigen binnen de club voor wat betreft de maximaal haalbare score van drie punten. Onder dit gezelschap bevonden zich twee Alphianen, te weten Michel de Kruijf en Michel Nolten. De verdediger en doelpuntenmaker doen daardoor nog volop mee bij de besten van het klassement. Dat geldt zeker ook voor Sem Schilthuizen van de zaterdagtak van Leidsche Boys die zijn voorsprong weer verder wist op te bouwen met een ‘dijk’ van een wedstrijd. Aan de Vliet wordt hij al de veldmaarschalk genoemd. Bij de elf bevond zich ook Joris van den Hoorn van Woubrugge, die zich juist voor het eerst nadrukkelijk liet zien. Mitchel van Abswoude, niet voor het eerst, was ook verantwoordelijk voor een sterk optreden bij de zaterdagtak van DoCoS. De doelman kwam daardoor inmiddels ook in de dubbele cijfers uit. De andere ‘kleppers’ van de week in de derde en vierde klasse waren dit keer: Nick Ammerlaan (Stompwijk’92), Michael Halvemaan (Lugdunum), Tom Plaisier (Hazerswoudse Boys), Xavier Pedruso (Football Factory), Ed van Houten (FC Rijnland) en Sow Alagie (DOSR). Nieuwkomers in het klassement waren er ook weer. Bennie Lens viel op bij FC Rijnland, Mike Turkenburg deed dat bij Stompwijk’92 en Tom Disseldorp van MMO ‘smaakte’ ook goed in het afgelopen weekend. Ook over het tweetal Emmanuel Essel en Gary Person (beide Football Factory) was er tevredenheid.

Morgen staan alle rangen en standen weer op de site leidenamateurvoetbal.nl
Binnenkort zal de publicatie stoppen, zodat het een verrassing blijft wie er straks in de prijzen zullen vallen.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read